Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Unității de Investigații a secției de poliție Hospitalet de Llobregat arestați în ianuarie anul trecut 31 un bărbat de 50 ani, în calitate de presupus autor al o infracțiune de recepție.cartierul La Florida din L’Hospitalet de Llobregat când polițiștii au observat un bărbat care se apropia de o parcare cu o atitudine neregulată.

Tinerii l-au identificat pe bărbat și în timpul la percheziție a fost găsit, într-un rucsac mic pe care îl purta, două genți pline cu bijuterii, a căror proveniență nu a putut dovedi.

Bărbatul s-a certat cu tinerii care a condus trei magazine de aur, unul în Barcelona și încă două în L’Hospitalet de Llobregat, iar bijuteriile provin din activitatea sa comercială.

Acest tip de comerț are prin lege obligatia de a detine un registru in care sa se reflecte tranzactiile de cumparare si vanzare a metalului pretios, pentru a evita cumpararile ilegale si pentru a facilita amplasarea bijuteriilor si a obiectelor furate.

. S-a verificat că bărbatul identificat nu a făcut nicio intrare de intrare a bijuteriilor confiscate și nici nu a putut legitima în vreun fel proveniența acesteia, motiv pentru care a fost arestat pentru o infracțiune de primire.

Majoritatea 50 bijuterii pe care le-am purtat în cele două pungi cântăreau aproape un kilogram de aur și aveau un preț la o greutate peste 30. euro.

Ulterior, în urma analizei bijuteriilor, anchetatorii au constatat că cele mai multe dintre bijuteriile confiscate erau înregistrate ca fiind raportate la spargeri cu forță în interiorul locuinței iar altele, cele sparte, erau susceptibile să fi fost furată de o alunecare de teren pe drumul public, ceea ce a confirmat indiciul inițial că iar deţinutul a cumpărat bijuterii din tot felul de infracţiuni penale, fără a solicita vreo documentaţie sau provenienţă a bijuteriilor de la vânzători.

Ancheta privind activitatea deţinutului a continuat şi, pe Pe 8 februarie, anchetatorii au confiscat un al doilea lot de bijuterii furate, cântărind aproape 300 grame de aur. În acest fel, au fost recuperate mai mult de 300 bijuterii, evaluate în greutate în 30. euro.

Cei care nu au acum a fost posibil să le returneze proprietarilor de drept, care sunt expuse pe site-ul Mossos d’Esquadra, https://mossos.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/col.laboracio-ciutadana/ obiecte-recuperate unde prin căutarea specifică „operațiunea Calcutta” victimele le pot recunoaște și recupera.

Deținutul a mers în instanță și judecătorul de serviciu și-a decretat eliberarea sub acuzație.

Ancheta rămâne deschisă și nu sunt excluse alte arestări. Zona de comunicații

Sant Feliu de Llobregat, 41 Martie 2022

Sursa : Mossos d’Esquadra arestează persoana responsabilă pentru trei jafuri ghiduri de cumpărare și vânzare de aur în Barcelona și L’Hospitalet de Llobregat pentru a cumpăra bijuterii furate