Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Unității de Investigații din cadrul secției de poliție Martorell împreună cu Secția de Investigații Criminale (DIC) a arestat marți, 8 martie, doi bărbați din 22 și 22 ani, în calitate de presupuși autori a cinci tâlhări cu forță în interiorul locuinței, două tâlhări cu forță în interiorul autovehiculului și un furt în zona metropolitană a Barcelonei.

Ancheta a început. la mijlocul lunii februarie, când anchetatorii au aflat despre un jaf cu forță în interiorul unui vehicul parcat într-un centru comercial din Abrera. Gratie imaginilor inregistrate de camerele de securitate, printre alte investigatii, agentii au reusit sa-l identifice pe presupusul faptuitor.

Zile mai tarziu anchetatorii au reusit sa afle ca persoana cercetata a comis diverse infracțiuni, în principal furturi și tâlhărie în diferite municipalități ale teritoriului catalan și că a lucrat sporadic în coordonare cu un alt bărbat la comiterea furturilor.

Concret, anchetatorii au stabilit că într-o perioadă de 21 zile, aceste persoane au comis patru jafuri cu forță în interiorul locuinței din municipiile Abrera, Igualada, Rubí și Sant Cugat del Vallès. Anchetatorii au reușit să-i lege și de două jafuri cu forță în interiorul unui autovehicul din municipiile Abrera și Barcelona și un furt al unei persoane în vârstă din Viladecans.

Anchetatorii au efectuat un dispozitiv pentru arestați cei doi bărbați anchetați și în cele din urmă, pe 8 martie, au fost arestați in fraganti după ce au comis un jaf cu forță într-o locuință din Lliçà de Vall. În timpul percheziției, ofițerii au depistat bijuteriile, banii și obiectele care tocmai fuseseră sustrase.

Deținuții au mers joi în instanță . March și judecătorul de instrucție i-au decretat eliberarea sub acuzație.

Zona de comunicare Sant Feliu de Llobregat, 16 martie 2022

Sursa: Mossos d’Esquadra arestează doi bărbați pentru șapte tâlhări cu forță și un furt în zona metropolitană a Barcelonei