Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Unității de Poliție Administrativă a Regiunii de Poliție Metropolitană de Sud, arestați joi 17 și vineri 22 februarie , două femei din 23 și 25 ani, în calitate de presupuși autori a două escrocherii în magazine de vânzare de aur.

Ancheta a fost declanșată în momentul în care agenții au luat cunoștință de diverse escrocherii în magazinele de vânzare de aur din Zona.Mitropolitul Barcelonei. În aceste evenimente, două femei, individual, au pus în gaj presupuse bijuterii în valoare de 4 375 și respectiv 1 910 euro. Bijuteriile din aur frauduloase au fost realizate în așa fel încât să treacă testele de control efectuate de unitățile de cumpărare și vânzare de aur. În acest fel, întrucât era un fals de înaltă calitate, reușiseră să fraudeze personalul experimentat care conducea aceste unități, situate în orașele Castelldefels, L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat și Rubí.

Metoda pe care au folosit-o pentru a comite escrocheria, a fost de a amaneta bijuteriile deoarece testele efectuate sunt mai superficiale. În acest fel, nu se produc urme care să le deterioreze. Bijuteriile aveau o suprafață placată cu aur, dar au avut o greutate semnificativă de alte materiale precum fierul sau cuprul. Victimele nu au avut cunoștință de înșelătorie până când s-a încheiat amanetul și oamenii nu s-au întors la așezare pentru a le recupera. În acest moment, personalul de bijuterii a efectuat teste mai invazive asupra pieselor, în timp ce trimiteau aceste piese la turnătorii. În acest stadiu al procedurii au luat cunoștință de înșelăciune.

Având în vedere probele, agenții i-au arestat pe presupușii autori ai ambelor escrocherii în municipiile Cornellà de Llobregat și Gavà. Deținuții au fost eliberați după ce au depus mărturie la secția de poliție și așteaptă citarea judecătorului.

Zona Comunicare

Sant Feliu de Llobregat, 22 Februarie 2022

Sursa: arestarea Mossos d’Esquadra două femei pentru gajarea de bijuterii frauduloase în unități de comerț cu aur din zona metropolitană Barcelona