Ofițerii de poliție ai Generalitati – Mossos d’Esquadra ai secției de poliție Valls au arestat miercurea trecută cinci bărbați cu vârste cuprinse între și 41 ani, în calitate de presupuși autori ai unei infracțiuni împotriva sănătății publice.

La primele ore ale zilei de miercuri trecută, tinerii au efectuat un dispozitiv într-o zonă împădurită între Querol și Farena, localitate din municipiul Mont-ral din Alt Camp, unde fusese o posibilă plantație de marijuana. situat cu zile înainte. În ultimele săptămâni, Mossosi au efectuat diverse verificări în zonele naturale ale teritoriului în care au fost amplasate plantații mari anul trecut.

De altfel, Anul trecut, alte plantații au fost demontate în jurul valorii de acelasi punct din apropierea drumului TV – 7044 profitand de caracteristicile si dificultatile orografice pentru a-l accesa. Așa că, miercuri dimineață, polițiștii au coborât pe o potecă până la locul plantației și au găsit un cort cu un bărbat cu mai multe telefoane mobile.

Din verificările efectuate s-a putut stabili ca acesta era un punct avansat de supraveghere pentru a putea anunta ceilalti membri ai grupului daca sunt depistati.

Tinerii s-au dislocat rapid in zona pana au localizat un alt cort. cu patru bărbați, care au încercat să fugă în direcții diferite pentru a nu fi arestați.

În timpul controlului, conductele unui sistem de irigare similar celui care fusese deja demontat în operațiunile anterioare au fost amplasate, care constau dintr-un iaz, un generator si o pompa pentru irigarea plantatiei.

In total, tinerii au localizat si demontat o mie de plante cu o stare de crestere care a variat de la jumătate de metru la un metru înălțime.

The Deținuții au fost predați vineri Judecătoriei Valls, care le-a decretat eliberarea sub acuzație.

Sursa: Mossos d’Esquadra arestează cinci bărbați pentru cultivare și trafic de marijuana cu o mare plantație în Alt Camp