Agenții Poliției Generalității-Mossos d’Esquadra ai secției de poliție Eixample au arestat cinci bărbați ca presupuși autori ai unui jaf cu violență și intimidare într-o companie de criptomonede situată într-un apartament din Eixample din Barcelona. Arestarea a fost făcută la scurt timp după iruperea violentă a hoților în imobilul în care se aflau sediile companiei, care au fost nevoiți să fugă rapid de la locul în care au fost surprinși de victime. Cei cinci arestați sunt acuzați de infracțiuni de tâlhărie cu violență și intimidare, detenție ilegală, prejudiciu, vătămare și amenințări. Toți au ajuns la închisoare

Evenimentele s-au petrecut pe 14 ianuarie, în jurul orei 15.30, când agresorii au pătruns într-o clădire din Eixample cu intenția de a comite un jaf la o companie de bitcoin. Tâlharii puseseră la cale un plan pentru a efectua furtul. Astfel, în timp ce unul dintre ei se afla deja în interiorul companiei pentru a controla mediul înconjurător, prefăcându-se un client care a aranjat un interviu personal, ceilalți 4 agresori au pătruns în clădire cu un pistol electric și căpăstru, cu care și-au legat mâinile și picioarele și l-a călăușat pe îngrijitorul moșiei.

Pentru a-l imobiliza pe paznic au făcut o mare zarvă, care nu era planificată. În urma zgomotului, una dintre victime a ieșit pe scări să vadă ce se întâmplă și când a depistat spărgătorii care intrau prin efracție, a alertat rapid poliția.

Atacatorii, realizând că au fost descoperiți, și confruntați cu iminenta sosire a poliției, au început să fugă pe o scară de serviciu a aceluiași imobil până au ajuns pe acoperiș, de unde ar fi sărit la blocul vecin. Între timp, hoțul care se afla deja în birou a încercat să iasă din clădire pe ușa din față. Dar, în timp ce cobora scările, s-a întâlnit față în față cu ofițerii care deja sosiseră rapid la fața locului ca răspuns la avertismentul primit și care l-au găsit pe portar legat cu mâinile și picioarele de poartă.

Ofițerii l-au oprit să verifice și, când l-au percheziționat, i-au găsit mănuși de latex, chei de la mașină și un bilet pentru o parcare din apropiere. Confruntat cu neconcordanța explicațiilor sale cu privire la motivul prezenței sale la fața locului, a fost arestat ca presupus autor al unui jaf violent. În timpul percheziției imobilului, ofițerii au găsit și cătușe și un taser pe scara clădirii.

Cu cheile autovehiculului și biletul de parcare pe care îl purta deținutul, polițiștii au instalat un dispozitiv de căutare în jurul parcării menționate mai sus pentru a localiza și aresta restul grupului. După ce au inspectat locul, au găsit o mașină parcata de aceeași marcă cu brelocul, în jurul căreia au intensificat supravegherea. În cele din urmă, ofițerii au văzut niște bărbați apropiindu-se de ei, care s-au dovedit a fi ceilalți patru atacatori care își căutau mașina pentru a scăpa.

Cei cinci arestați sunt acuzați de infracțiuni de tâlhărie cu violență și intimidare, detenție ilegală, prejudiciu, vătămare și amenințări. Toți au ajuns la închisoare.

Zona de Comunicare

Barcelona, ​​22 ianuarie 2023

sursă: Mossos d’Esquadra arestează cinci bărbați după ce au încercat să jefuiască violent o companie de criptomonede din Barcelona