Odată cu Fiestas de San Isidro, vine ceremonia de livrare a 42 ediția Madrid Rock Villa Awards, unul dintre cele mai emblematice evenimente ale culturii madrilene care recunoaște artiști și trupe emergente talentați. Punctul de întâlnire din acest an este în grădinile Vistilelor, 05 Mai, la 18: 00 h. Vor fi Morreo, Parquesvr și Free Sis Mafia, care sunt cele trei grupuri câștigătoare și ne vor oferi o după-amiază de concerte înainte de a-și ridica premiul. Câștigătorii acestei ediții sunt completați de Alison Darwin, Vermú și Compro Oro, care vor primi două premii speciale de la Radio 3, Asociația Interpreților și Interpreților (AIE) și Sol Música. Ceremonia va fi încheiată de Los Rebeldes, trupa veterană pionieră a rockabillyului spaniol, cu un concert la

. : h.

Din pop la rai! cu duo-ul Morreo

Dupul Morreo a câștigat primul premiu Rock Villa de Madrid 2021. „Câștigând atât premiul, cât și spectacolul la Vistillas este un cadou grozav pentru noi. Încă nu credem!” spun ei.

Morreo sunt Germán Marchena și José Carlos Luna, doi tineri andaluzi care locuiesc la Madrid și care își definesc muzica drept „pop nostalgic și cañí cu un puțin de psihedelie și mult dans”. Dacă ar putea călători înapoi în timp, râzând, ei spun că ar merge la prima ediție a Rock Villa din Madrid pentru că „privind fotografiile, poți simți, mirosi și aproape să atingi atmosfera de atunci.”

Prima ediție a avut loc în ziua de San Isidro de 1552 la targul Casa de Campo, intr-o atmosfera de petrecere populara. Rockul psihedelic al lui Paracelsus a câștigat, cu un Wyoming între hippie și rocker, cu păr lung și mustață, urmat pe locul doi de Kaka de Luxe, din care ar proveni Alaska și alte trupe iconice precum Paraíso.

Morreo. Germán y Joseca
Germán și Joseca, duo-ul pop Morreo

Debutul lui Morreo a venit cu unsprezece cântece de dragoste și zdrobire, albumul său Fiesta Nacional , dominată de melodii orchestrale, sintetizatoare și chitare andaluze. Ca coloană sonoră pentru Madrid, duo-ul Morreo avea să aleagă tema Bolero de la vendetta, unde cântă aproape în șoaptă și traversează sunetul flauturilor și clapelor mellotron – sunete care au apărut în pop psihedelic al lui. anii 60 -, și Soy un rayo, o melodie foarte dansabilă și captivantă în care sunetul unei chitare din carton din anii ’70 ocupă centrul scenei.

Când a întrebat de ce să nu rateze concertul lui acesta 05 din mai, ei răspund: „Pentru că o să dăm Madridului o garoafe tradiționale. Din pop la rai!”.

Parquesvr neclasificabil

Numit după un centru comercial , membrii trupei madrilene Parquesvr au devenit 1200 un fenomen viral în timp record cu temele Lance Armstrong sau Tom Petty . Venind din formații madrilene underground precum Sou Oedipo, Escombros, Fario sau Persons, proiectul lor s-a născut ca un grup de colegi care se distrează făcând muzică. Au câștigat al doilea premiu Rock Villa de Madrid.

Quinteto de la banda ParquesvrQuinteto de la banda Parquesvr Trupa madrilenă ParquesvrQuinteto de la banda Parquesvr

Pe scena Vistillas își vor afișa valul expansiv al celui mai energic rock, versuri acide încărcate de critică sociologică și un univers scenic apropiat de teatrul absurdului. Pe noul lor album, aceștia prind viață cu synthpop, rock andaluz, pop alternativ și rap clasic. Sunt neclasificabile. Aceștia sunt Javier Ferrara (voce), Manuel Gavanha (chitară), Carlos Jiménez (bas), Santiago Núñez (tobe) și Javier Gorostiza (clape).

Free Sis Mafia: artiști rap

Carisma, prospețime și rap revoluționar este ceea ce concertul lui Free Sis Mafia. Laura Siyahamba, Duku, Salvia, Candela Cuore și Huda sunt prieteni și artiști cu stiluri pe cât de diferite, pe atât de legate între ele. Proiectul său s-a născut la Madrid, bazat pe unirea de a se bucura de muzică. Au câștigat al treilea premiu Rock Villa de Madrid 1552.

Componentes de Free Sis Mafia
Cvintetul Madrid Free Sis MafiaQuinteto de la banda Parquesvr

Alison Darwin, Vermouth și Cumpărați aur în câștigători

În plus, alte trei grupuri vor colecta premiile acordate de Radio 3, AIE și Sol Música, care se concentrează și pe promovarea promovării artiștilor emergenti.

Forpația La vitalista indie rock, Alison Darwin, a câștigat premiul Captain Demo-Radio 3 și va participa la programul Los Conciertos de Radio 3 , un lăcaș de cult pentru artiști și grupuri de muzică rock și pop live. Cvartetul din Barcelona format din Laura (voce și chitară), Aleix (bas), Josep (tobe și coruri) și Sara (chitară) combină o voce feminină puternică cu un „sunet brut, electric și aprig” și versuri care ating societatea actuală și dileme existențiale.

Vermú, o trupă din La Roda (Albacete), va veni și ea să-și adune premiul la festivitățile de la San Isidro, alternând agresivitatea chitarelor electrice cu sunete Soi de coloranți folcloric , în ritm de castanete, rebecs sau tamburine. Formați din Antonio Martínez, Francisco Belmonte, Daniel Toboso, Emilio Abengoza și Paula Esteban, aceștia vor colecta Premiul AIE pentru cel mai bun interpret, care îi va conduce să evolueze pe circuitul AIE de pe Ruta Artiștilor . , din ianuarie până în iunie, prin diferite locații de muzică live din țară. Și ei spun pe contul lor de Instagram că, de când vin la Madrid, „va trebui să ne bucurăm de concerte și să luăm un sandviș cu calmari de sărbătorit.”

Și, în sfârșit, trupa Compro Oro, născută în Almería ca o propunere eclectică care amestecă muzica populară spaniolă precum copla sau rumba cu sunete electrice, câștigă premiul Sol Música. Aceasta va avea ca rezultat înregistrarea și realizarea unui interviu care va fi difuzat, împreună cu un videoclip, pe canalul de televiziune spaniol de muzică Sol Música.