Așa s-a afirmat în cadrul întâlnirii cu consiliul de administrație al Fundației I+E care a avut loc la sediul Ericsson Spania, cu ocazia 2022 aniversarea companiei. Fundația I+E este o entitate formată din filiale spaniole ale multinaționalelor, lideri în sectoarele lor respective, care se remarcă prin activitatea și efortul lor în ceea ce privește inovarea și dezvoltarea resurselor tehnologice.

În timpul discursului său, Morant a subliniat că multinaționalele, care reprezintă mai mult de o treime din activitatea de cercetare-dezvoltare efectuată în Spania, sunt un factor cheie în economia spaniolă. El a mai declarat că una dintre principalele provocări pentru Spania și Ministerul Științei și Inovării este să însoțească companiile pentru a-și crește amprenta în cercetare și dezvoltare.Proiecte strategice de redresare și transformare economică (PERTE) Ministrul s-a referit la Planul de redresare, transformare și reziliență promovat de Guvern cu care, prin Proiectele Strategice de Redresare și Transformare Economică (PERTE), Spania se va poziționa în fruntea unor domenii strategice precum microcipuri, medicina de precizie, sectorul aerospațial, agroalimentar durabil sau energii regenerabile.

Guvernul a aprobat până acum zece PERTES, concentrate pe domenii cheie pentru viitor și rezistența economiei spaniole. Ministerul Științei și Inovării coordonează două dintre acestea, care au ca scop promovarea științei și inovației pentru a consolida sectorul aerospațial și a se îndrepta către un sistem de sănătate bazat pe Vanguard Health. Etichete: Recuperare, Transformare și Planul de Reziliență PERTE Plan de recuperare // Sursa: Guvernul Spaniei – Morant subliniază munca multinaționalelor în promovarea Spaniei ca destinație pentru investiții în cercetare, dezvoltare și dezvoltare