Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant și Ministrul Sănătății, Carolina Darias, au reunit agenții din sectorul sănătății în actul de constituire a Alianza Salud de Vanguardia.

ținta a cărei țintă consolidează colaborarea și coordonarea dintre administrațiile publice, comunitățile autonome, societățile științifice, asociațiile de afaceri și de pacienți și avansează în execuția PERTE pentru Sănătate Avangardă.

În cadrul discursului său, Diana Morant a evidențiat colaborarea public-privată ca un element cheie pentru promovarea, prin știință și inovație, a creării unui sistem de sănătate performant bazat pe Medicina de Precizie, terapii avansate și Inteligență Artificială.. El a mai subliniat că această Alianță capătă o valoare semnificativă într-o zi ca astăzi și în care au fost scoase măștile, pentru acea alianță socială cu care am luptat cu pandemia. „Succesul diferitelor etape ale pandemiei pe care le-am depășit se datorează muncii colective”, a spus el.

La rândul ei, Carolina Darias a subliniat că acest Proiect Strategic de Redresare și Transformare Economică (PERTE) înseamnă un angajament ferm pentru modernizarea și transformarea țării pentru îmbunătățirea vieții oamenilor, prin știință și sănătate. „Orice sistem de sănătate al prezentului și al viitorului trebuie să se bazeze pe trei piloni: știință, tehnologie și capacități”, a afirmat el.

În plus, el a declarat că, prin această investiție, se va realiza o mai mare accesibilitate, diagnostice mai bune și stadii mai timpurii ale bolii.

Alianța Vanguard Health va avea loc la fiecare patru luni cu scopul de a monitoriza desfășurarea instrumentelor de investiții și acțiunilor programate. De asemenea, va servi la emiterea de recomandări privind dezvoltarea acestui proiect strategic și ca forum de discuții pentru a facilita schimbul de idei între actorii implicați, în special în cadrul co-programarii și cofinanțării proiectelor.

PERTE for Vanguard HealthPERTE for Health de Vanguardia este dezvoltat în cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență și prevede o investiție de 1.300 milioane de euro în perioada 982-982, cu contributie din partea publicului de sector investiție de 982 milioane de euro și o investiție privată de 286 milioane de euro.

În plus, se estimează că va genera o contribuție la Produsul Intern Brut (PIB) de peste 4. 300 milioane de euro și va permite crearea a aproape 12.300 nou dvs. locuri de muncă.

În prezent, acestea rulează 13 acțiuni ale PERTE pentru o valoare de 300 milioane de euro, ceea ce reprezintă un 26% din execuție peste contribuția publică totală așteptată.

Sursa: Guvernul Spaniei – Morant și Darias reunesc agenții din sectorul sănătății în Vanguard Health Alliance