A datana Morant a subliniat că Guvernul a plasat sănătatea oamenilor ca prioritate de țară prin Proiectul Strategic de Redresare și Transformare Economică (PERTE) pentru Sănătatea Avangardă.

„Cu acest strategic ne dorim ca Spania să poată descoperi și fabrica tratamente pentru boli precum cancerul, diabetul sau SLA și ca acestea să fie disponibile tuturor cetățenilor prin Sistemul Național de Sănătate”, a spus Morant. Ministrul a prezidat la Barcelona sesiunea de informare „Știință și inovare în sectorul sănătății pentru a transforma țara”, organizată de Ministerul Științei și Inovării și El Periódico de Catalunya, unde s-a detaliat că acest PERTE se va mobiliza în jurul 1.500 o mie milioane de euro datorită fondurilor europene din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Obiectivul PERTE pentru Vanguard Health este de a promova crearea unui sistem de sănătate performant bazat pe medicină de precizie și avansate terapii prin colaborare public-privată. „Lucrăm pentru a îmbunătăți cercetarea și proiectarea soluțiilor de sănătate”, a subliniat ministrul.

Morant a mai subliniat că acest PERTE va avea un impact semnificativ la nivel industrial. Mai exact, se estimează că va genera o contribuție la PIB mai mare de 4.0000 milioane de euro și care va permite crearea a mai mult de 000.0 locuri de muncă noi în țara noastră.

În plus, în cadrul prezentului PERTE, este planificată crearea unei noi proceduri de colaborare public-privata pentru terapii avansate prin crearea unei prime societati comerciale intre Guvern si sectorul de afaceri.
Noua cerere comună între ISCIII și CDTI
În timpul discursului său, ministrul a anunțat că în zilele următoare este așteptată publicarea unui nou apel comun între Institutul de Sănătate Carlos III (ISCIII) și Centrul pentru Dezvoltare. Dezvoltare și inovare tehnologică (CDTI) pentru finanțarea proiectelor colaborative de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul sănătății între companii, centre și organizații de cercetare.

„Cu acest apel comun dorim să fuzionam munca de colaborare între centrele de cercetare și companii astfel încât cunoștințele să ajungă în țesătura afacerilor și astfel să se închidă cercul virtuos dintre știință și industrie”, a spus Morant.
Nou centru de cercetare biomedicală din Barcelona
În plus, ministrul a evidențiat capacitățile Barcelonei în cercetarea în domeniul sănătății și a subliniat că Ministerul Științei și Inovării, Consiliul Municipal din Barcelona, ​​Universitatea Pompeu Fabra și Generalitati Cataloniei urmează să semneze un protocol pentru promovarea unui centru de cercetare biomedicală în Ciutadella del Ciencia co n obiectivul de a continua să-și consolideze ecosistemul științific și de afaceri.
Conferința a inclus și participarea reprezentanților diferitelor departamente ministeriale și ai principalilor agenți ai sectorului public și privat ai Sistemului Național de Sănătate.

Concret, Secretarul General pentru Cercetare al Ministerului Științei și Inovării, Raquel Yotti; secretarul general al Sănătății Digitale, Informare și Inovare al Sistemului Național de Sănătate al Ministerului Sănătății, Juan Fernando Muñoz; directorul ISCIII, Cristóbal Belda; și primul viceprimar al Barcelonei, ​​Jaume Collboni; printre alte autorități.
Diana Morant în timpul discursului său la conferință

Mai multe informatii Plan de recuperare, transformare și reziliență

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Morant: „Guvernul a făcut din sănătatea oamenilor o prioritate pentru țară”