#Spania – Doi elevi vorbesc lângă un centru educațional

Distribuie pe Diana Morant a anunțat că programul Erasmus+ 2024 al Uniunii Europene va finanța 4.056 de proiecte de mobilitate de care vor beneficia 118.692 de studenți și personal din toate sectoarele educaționale din Spania, cu un buget de 322 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 20% față de precedentul. apel.

Ministerul Științei, Inovării și Universităților (MICIU), prin Serviciul Spaniol pentru Internaționalizarea Educației (SEPIE), acționează ca agenție națională Erasmus+ pentru atribuirea proiectelor de mobilitate în Spania.

Morant a subliniat că programul Erasmus+ 2024 „este un exemplu al angajamentului acestui Guvern față de tinerii din țara noastră, cărora le oferim mai mult ajutor și cu sume mai bune pentru a garanta egalitatea de șanse”.

„Educația este cel mai important pas pentru progresul social și în Guvernul Spaniei vom continua să sprijinim toți acei oameni care doresc să învețe și să întreprindă sejururi educaționale internaționale pentru a avea un viitor mai bun”, a declarat el.

Ministrul a mai subliniat că „Erasmus+ este un program de succes care a poziționat Spania ca una dintre principalele țări de referință atât în ​​ceea ce privește primirea, cât și trimiterea studenților și personalului”.

Spania, pe prima poziție în ceea ce privește primirea cererilorProiectele de mobilitate Erasmus+, selectate în sectoarele Învățământ superior, Formare profesională, Învățământ școlar și Educație pentru adulți, vor promova îmbunătățirea calității educaționale a instituțiilor noastre, formarea profesională a personalului nostru didactic și a profesioniștilor și a participanților și a societate în ansamblu.

În apelul de propuneri din 2024, Spania continuă să fie pe prima poziție în Uniunea Europeană în ceea ce privește primirea de cereri pentru proiecte de mobilitate, cu un total de 5.854 de cereri primite de la organizațiile de educație și formare din țara noastră, între centrele acreditate și neacreditate. acreditat, pentru toate sectoarele educaționale, cu 14,85% mai mult decât în ​​2023.

Aproape 66.000 de studenți și personal din învățământul superior vor beneficia de Erasmus+ 2024 în SpaniaÎn cadrul programului Erasmus+ 2024, este planificată finanțarea a 1.188 de proiecte de mobilitate în Învățământul Superior, de care vor beneficia 65.697 de studenți și personal din acest domeniu, cu o investiție de aproximativ 210,2 milioane de euro din fonduri ale Uniunii Europene și cofinanțarea Guvernului Spania, prin MICIU.

Concret, Consiliul de Miniștri a aprobat astăzi un nou post de fonduri MICIU pentru acest program, căruia îi va aloca un total de 66,9 milioane de euro pentru cofinanțarea mobilității studenților din acest sector educațional.

Un total de 15.317 mobilități în sectorul de Formare ProfesionalăÎn sectorul Formare profesională (VET) vor fi alocate fonduri de peste 55,8 milioane de euro din bugetele Uniunii Europene, din care aproape 47,5 milioane de euro vor fi pentru finanțarea mobilității studenților și a personalului centrelor de FP de bază, centre de FP intermediar , Conservatoarele profesionale și organizațiile care acordă Certificate profesionale, precum și alte organizații care asigură formare profesională continuă, care se vor deplasa în altă țară europeană pentru a desfășura stagii de practică în companii, precum și predare sau, respectiv, formare.

În apelul 2024, Spania se poziționează pe locul doi, în urma Germaniei, la numărul de proiecte premiate în acest domeniu, cu un total de 844, ceea ce va permite realizarea a 15.317 mobilități, repartizate între studenți, proaspeți absolvenți și profesori.

Un total de 32.733 de elevi și beneficiari ai personalului din Învățământul școlarÎn cadrul acestui apel, au fost selectate 1.776 de proiecte din centrele de învățământ și din alte instituții pentru mobilitatea a 32.733 de elevi și personal din Învățământul Școlar, cu o dotare de peste 46,2 milioane de euro din fonduri de la bugetele Uniunii Europene.

4.945 mobilități în Educația AdulțilorÎn apelul 2024 au fost selectate în total 248 de proiecte care vor fi finanțate cu puțin peste 10,13 milioane de euro din fonduri de la bugetele Uniunii Europene. Datorită acestor proiecte, studenții, profesorii și formatorii din acest sector vor realiza 4.945 de mobilități.

Evaluarea calității proiectelor Erasmus+ în SpaniaAgenția Națională SEPIE dispune de un vast panel de experți externi pentru procesul de evaluare a proiectelor de mobilitate pe termen scurt pentru mobilitatea studenților și personalului din sectoarele educaționale din Învățământul școlar, Educația adulților și Formarea profesională, precum și pentru proiectele de mobilitate studenților și personalului din învățământul superior.

În total, 606 experți au fost selectați pentru a efectua evaluarea calității propunerilor prezentate în apelul Erasmus+ 2024, cu puțin peste 2.290 de aplicații evaluate.

Programul Erasmus+ 2024 pentru EuropaProgramul Erasmus+ are un buget global de 4,3 miliarde de euro în 2024, aprobat de Comisia Europeană pentru toată Europa, cu scopul de a oferi oportunități pentru perioade de studii și stagii în străinătate, formarea ucenicilor și mobilitatea personalului, precum și cross -proiecte de cooperare la frontieră în diferite domenii.

Etichete: Universitate Educaţie Sursa: Guvernul Spaniei – Morant anunță că peste 118.000 de studenți și personal educațional vor beneficia de programul Erasmus+ 2024