Forme din ce în ce mai eficiente de colaborare între administrațiile statului și instituțiile locale și între instituții și cetățeni pentru consolidarea eficienței activității de protecție a securității urbane atât din punct de vedere preventiv, cât și pentru combaterea fenomenelor infracționale.

) Acesta este obiectivul protocolului semnat ieri la Monza-Brianza între prefectul Patrizia Palmisani, comisarul Marco Odorisio, comandantul provincial al carabinierilor, comandantul provincial al Guardia di Finanza, președintele provinciei. , primarii si reprezentantii administratiilor municipale.

In special, acordul promoveaza realizarea unei cartografieri a zonelor urbane aflate in stare de neglijare sau in care se inregistreaza situatii particulare de degradare. Se prevede, de asemenea, ca în cadrul comitetului provincial pentru ordine și siguranță publică să fie monitorizate în permanență fenomenele de criminalitate și greutăți sociale care au un impact negativ asupra siguranței.

Se urmărește elaborarea de strategii de prevenire și control de către Forțele de Poliție cu implicarea, pe aspectele de competență, a poliției locale și definirea unui plan de inițiative pentru îmbunătățirea decorului urban.

La nivelul colaborării cu cetățenii, pe de altă parte, acordul favorizează lansarea unor căi de cetățenie activă și participarea directă a comunității la îngrijirea teritoriului său prin sesizări la poliție nu. doar asupra fenomenelor infracționale dar și asupra dezordinei și degradarii sociale.

La rezultatul ședinței, prefectul a mulțumit primarilor pentru răspunsul important asigurat prin aderarea la acord, semn tangibil al voinței a merge pe o cale de colaborare care pune siguranța comunităților în centru.

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) .4651

Sursa: Monza-Brianza, plan acțiune pentru protejarea securității urbane