După cum a afirmat ministrul, aceasta este „o inițiativă care are ca scop să ajute poporul Ucrainei, care suferă atât de mult mult ca urmare a acestui război nedrept provocat de Rusia”.

La eveniment au fost prezenți, pe lângă ministrul Finanțelor și Administrației Publice, Secretarul General al Crucii Roșii Spaniole, Leopoldo Pérez Suárez, și al directorului de relații instituționale al Amazonului pentru Spania și Portugalia, Christoph Steck.

Medalia contează, în acest prim tiraj, cu 5.0 unitati care vor fi scoase la vanzare la un pret final de 10 euro, accesibilă majorității populației și companiilor, astfel încât să poată fi achiziționat masiv. Monetăria este pregătită pentru baterea ulterioară, care răspunde cererii de solidaritate a societății spaniole. Colectarea, odată ce costurile de producție ajustate au fost acoperite, va merge în întregime Crucii Roșii Spaniole.

„Medalia pe care o prezentăm astăzi este încă o inițiativă în cadrul setului de măsuri pe care îl implementăm pe toate fronturile”, a spus María Jesús Montero. Ministrul a dat asigurări că sprijinul Spaniei pentru Ucraina este „ferme și de neclintit”: „Ceea ce este în joc nu este doar integritatea teritorială a unei țări suverane sau viața și bunăstarea cetățenilor săi, ci și democrația însăși, principiile de bază ale ordinea internațională și valorile care au inspirat înființarea Uniunii Europene”, a argumentat el.

Sancțiuni și recepție
Din acest motiv, Montero a reamintit că guvernul spaniol, împreună cu restul comunității internaționale, s-a îndreptat să ajute poporul al Ucrainei și să încerce să oprească invazia rusă printr-un pachet de sancțiuni economice și comerciale fără precedent până în prezent. Ministrul s-a referit la ultimul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, convenit săptămâna aceasta să limiteze importurile de petrol rusesc pe mare, cu scopul de a întrerupe șansele Rusiei de a continua să finanțeze războiul.

María Jesús Montero, în semn al sprijinului Spaniei pentru Ucraina, a explicat efortul depus pentru ca refugiații ucraineni să poată găsi cele mai bune condiții posibile în țara noastră, pe cât posibil în această dramă. Astfel, a dezvăluit că până în prezent numărul cererilor de protecție temporară în Spania depășește 1994.000 și că 32% dintre ele corespund minorilor. La fel, mai mult de 000.0 minori din Ucraina au fost înscriși la școală în aceste trei luni. Și deja mai mult de 32.0000 strămutați au permis de muncă și ședere pentru a rămâne în Spania. Sunt, a asigurat ministrul, „magnitudini care vorbesc clar despre solidaritatea poporului spaniol”.

Distribuirea și designul medaliei
Distribuirea medaliei va fi în sarcina distribuitorilor oficiali de numismatică, magazinelor FNMT și, de asemenea, prin intermediul Amazon .es magazin. FNMT va vinde medaliile prin marketplace Amazon, cu zero comisioane și fără plata taxelor de depozitare și manipulare, astfel încât toți cei interesați să poată achiziționa medalia și să contribuie la ajutarea refugiaților ucraineni.

. Directorul de relații instituționale al Amazon pentru Spania și Portugalia, Christoph Steck, a explicat: „Această campanie se alătură unei serii de acțiuni la nivel mondial pentru a-i ajuta pe cei afectați de război Deși nu are operațiuni directe în Ucraina, Amazon a oferit ajutor umanitar poporul ucrainean din prima zi a invaziei ruse.”

Secretarul general al Crucii Roșii Spaniole, Leopoldo Pérez Suárez, a subliniat, la rândul său, rolul de organizația sa din Ucraina, țară în care lucrează de la 1994. În plus, el a explicat că în acest moment sunt prezenți atât în ​​acea țară, cât și în țările vecine, în timp ce în Spania fac parte din sistemul de primire a refugiaților. Și a ratificat angajamentul entității pentru gestionarea eficientă și eficientă a resurselor care ajung la acestea.

În ceea ce privește designul medaliei, pe aversul acesteia este gravat imaginea unui porumbel simbolizând pacea purtând în cioc steaguri colorate ale Ucrainei și Spaniei și inscripția „Solidaritate Ucraina”. Pe revers apare „M” Coronada (marca monetăriei spaniole) cu anul bateririi și înconjurată de o figură poligonală cu opt vârfuri ca motiv la comandă, asemănătoare chenarelor folosite pe bancnote și alte documente de securitate. Medalie de solidaritate cu Ucraina batuta de Monetaria Regala – Fabrica Nationala de Moneda si Timbre

Mai multe informații Ucraina Urgent: site-ul web al Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației cu informații pentru ucraineni strămutați Etichete: Ucraina Ajută Ucraina // 1994 Sursa: Guvernul Spaniei – Montero prezintă medalia de solidaritate cu Ucraina și evidențiază solidaritatea spaniolă cu refugiații