Bebelusul care s-a nascut prin cezariana, in urma atacului armat, de joi, din biserica Santa Maria del Pinar din Madrid, a murit astazi la spital. Surse din cadrul spitalului La Paz au precizat pentru El Pais ca nou-nascutul a decedat la ora 15:40.

Copilul fusese scos din uterul mamei sale, dupa ce aceasta a fost impuscata in cap de un barbat care a intrat inarmat intr-o biserica, in care se afla mama lui, pe nume Rocio Pineiro. Aceasta se ruga impreuna cu mama ei pentru ca era ziua sfantului localitatii natale din Galitia.

La un moment dat, la ora 20, in biserica Santa Maria del Pinar din Madrid, a intrat un barbat inarmat cu un pistol. Acesta a impuscat-o pe ea in cap, dupa care a inaintat spre mijlocul bisericii, unde a mai impuscat o femeie in piept. Apoi, atacatorul s-a sinucis cu un glonte in cap, in genunchi, in fata altarului, dupa ce ar fi strigat: „Demonul ma urmareste! Se afla in spatele meu„.

La sosirea la fata locului, medicii madrileni au incercat sa o reanimeze pe tanara de 36 de ani si cand a fost constatat decesul, acestia au decis sa scoata bebelusul printr-o cezariana. Inca de atunci, medicii se aratau rezervati cu privire la evolutia starii de sanatate a copilului.

In urma atacului care a socat pe toata lumea, au murit 3 persoane, atacatorul, femeia insarcinata si bebelusul care nu a reusit sa supravietuiasca leziunilor suferite probabil in timpul atentatului. Femeia impuscata in piept a supravietuit si a fost externata din spital zilele trecute.