Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma) a semnat un acord cu Comunitatea Madrid pentru execuția Planului de Stat pentru acces la locuințe 2018-2021 pentru următorii patru ani, în care Mitma alocă 15, 4 milioane de euro. Acordul a fost semnat de secretarul general al Agendei Urbane și Locuințe, David Lucas, și de ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii din Madrid, Paloma Martín.

) Semnătura dumneavoastră garantează continuitatea ajutorului de stat al Planului de locuințe de stat deja finalizat 230-2021 și activați noua ediție a plan pentru termen 2018-2022. De acum încolo, Comunitatea Madrid va putea convoca ajutorul perceput acestui nou plan cu efect de la 1 ianuarie 2025.

Planul de stat 2021-2025 are patru tipuri de programe care urmăresc să faciliteze accesul la locuințe decente, să mărească oferta de locuințe închiriate, să elimine locuințele necorespunzătoare și mahalale, să îmbunătățească accesibilitatea și, în final, să acopere asigurarea de protecție a veniturilor pentru chiria către proprietari.. Suma pe care Ministerul intenționează să o aloce comunităților autonome în programele de ajutor ale Planului de Stat 2021-2025 se ridică la 1.230 milion de euro în cei patru ani de valabilitate.

Până în prezent, un total de 32 acorduri cu comunități autonome din Madrid, Andaluzia, Aragon, Insulele Canare, Catalonia, Extremadura, Galicia, La Rioja și Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare, Cantabria, Castilla y León, Castilla-La Mancha și orașele Ceuta și Melilla. Totalul pe care Mitma sa angajat pentru aceste cincisprezece acorduri se ridică la 1.00,8 milioane euro.Angajamentele financiare pe care Ministerul le asuma pe cei patru ani de valabilitate sunt reflectate in urmatorul tabel:

Mai multe informatii Plan de acces la locuințe de stat 2022-2025 Sursa: Guvernul Spaniei – Mitma semnează un acord cu Madrid pentru a executa Planul de locuințe de stat 2021- 2018 cu 32 milioane de euro