Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma ) a lansat prima fază a programului de Ecostimulare maritimă odată cu publicarea în Monitorul Oficial de Stat (BOE) a Ordinului de ministru prin care se aprobă bazele de reglementare pentru acordarea de subvenții și apelul pentru 2022 sa aleaga entitatile colaboratoare (companii de transport maritim) care vor participa la management.

Obiectivul acestei linii, care are un buget inițial de 31 milioane de euro din fondurile NextGenerationEU, este de a încuraja transportatorii, expeditorii și operatorii de logistică, printre alții, să încarce camioane pe nave pentru a consolida și crește ponderea transportului maritim. transportul de marfuri si promovarea transferului de pe sosea.

In acest fel, subventiile ionii vor contribui la decarbonizarea economiei, la răspuns și la impactul social și economic al activității. Cu alte cuvinte, eco-stimulentul acordă prioritate meritului de mediu și socioeconomic care rezultă din efectuarea respectivei schimbări modale.

Costurile externe ale transportului pentru a defini aceste ajutoare sunt: ​​schimbările climatice (gaze cu efect de seră), poluarea aerului, aglomerația, accidentele și zgomotul. linia de ajutor pentru transport durabil a Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), care are și o linie de încurajare a modului feroviar față de cel rutier și al cărui prim apel a fost deja publicat. În total, eco-stimulentele au o prevedere de 33 milioane de euro care vor fi repartizați în mod egal între ambele moduri în următorii ani, deși ușa a fost deschisă pentru a face ajustări în funcție de cerere.

Setați serviciile eligibileCompaniile de transport maritim vor avea 15 zile lucrătoare pentru a participa la apel în concurență simplu de ales entități colaboratoare, începând cu ziua următoare publicării Ordinului de ministru în BOE, astfel încât să poată trimite cereri până la data de . Mai 710. Documentația se va depune electronic prin portalul de granturi al sediului electronic Mitma.

Odată finalizat procesul de selecție a entităților colaboratoare, apelul va fi să fie publicat pentru traficul efectuat până la 31 Martie 050522, împreună cu lista serviciilor de transport maritim pentru eligibile bunuri și eco-stimulentul atribuit. Ajutorul aferent fiecărui serviciu maritim va fi calculat pe baza performanței de mediu a navelor în funcție de capacitatea acestora, ocuparea medie, tipul de combustibil, sistemul de reducere a emisiilor, viteza, emisiile în port și distanța maritimă.. Pentru a fi o entitate colaboratoare a programului, companiile de transport maritim trebuie să îndeplinească o serie de condiții, precum:

Să fie stabilit într-o țară a Uniunii Europene. De exemplu, având domiciliul fiscal într-un stat membru. A fi autorizat legal să efectueze transport maritim de mărfuri în cadrul UE.Aveți cel puțin un serviciu care este eligibil deja operațional. Serviciile eligibile, care vor fi stabilite odată cu selectarea companiei de transport maritim, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

Care conectează un port spaniol și unul din alt stat membru al UE. Că serviciul are două sau mai multe frecvențe săptămânale. Ușa este deschisă pentru, în mod excepțional și justificat, o frecvență săptămânală de dezvoltat. Că există o rută alternativă de transport rutier pentru linie. Ajutor la cerereÎn termeni generali, domeniul de aplicare a subvențiilor în mod simplu sau concurența neconcurențială este traficul internațional de mărfuri rutier care utilizează transportul maritim. Cu alte cuvinte, sectorul transporturilor este încurajat să opteze pentru ruta maritimă pentru a transporta mărfuri dintr-o țară în alta a Uniunii Europene în locul drumului.

. Astfel, companiile sau independenții care plătesc transportul de marfă pot solicita subvenții, atâta timp cât se expediază o remorcă, o semiremorcă sau un vehicul greu rigid. De exemplu, atât expeditorii, transportatorii, cât și operatorii de transport sau logistici sunt potențiali beneficiari ai Eco-stimulentului maritim dacă plătesc pentru expedierea unui camion rigid, a unei semiremorci sau a unei remorci.

Programul Eco-inventiv maritim se concentrează astfel pe subvenționarea agentului care decide asupra tipului de transport care urmează să fie efectuat, indiferent dacă este persoană fizică sau juridică și facturarea acestuia din urmă. Cu alte cuvinte, IMM-urile și persoanele care desfășoară activități independente sunt potențiali beneficiari de ajutor în aceleași condiții ca și companiile mai mari, întrucât nu există nicio limitare din cauza traficului sau a cuantumului ajutorului care trebuie solicitat.

Eco-stimulentul este prestabilit pentru fiecare serviciu maritim eligibil și utilizatorul generează dreptul de a-l solicita pentru fiecare călătorie efectuată în perioada indicată.

Costul eligibil va fi cel corespunzător reducerii costurilor externe pe teritoriul național la desfășurarea activității eligibile. Adică, dacă un transportator alege să folosească modul maritim pentru a transfera o semiremorcă din portul Valencia la Civitavecchia, în loc să meargă pe drum, va avea dreptul să introducă o subvenție proporțională cu economiile în costurile externe generate în Spania. . Astfel, din cei aproape 1.710 kilometri de autostradă care separă ambele porturi, transportatorul va obține stimulente pentru ceva mai mult decât 520 km până la granița cu Franța, mergând de-a lungul coastei.

800 milioane pentru decarbonizarea transportului Inițiativa este inclusă în Programul de sprijin pentru transport durabil și digital al componentei 6 a PRTR, care alocă 800 milioane de euro pentru îmbunătățirea operațiunilor, creșterea eficienței, reechilibrarea distribuției modale a transportului de marfă către moduri mai puțin poluante și transferul progreselor digitale și tehnologice disponibile, printre alte inițiative.

Linia maritimă Eco-stimulare este a patra care este activată în program după aprobarea transferului de 110 milioane de euro per Comunitățile autonome și orașele să își digitalizeze sistemele de transport, publicarea cererii de ajutor pentru companiile aflate în concurență competitivă pentru decarbonizarea și digitalizarea transporturilor, promovarea intermodalității și siguranței (460 milioane de euro buget) și implementarea programului de Eco-stimulente feroviare (60 milioane). A cincea acțiune care va fi lansată este transferul altora 110 milioane de euro către comunitățile autonome, Ceuta și Melilla pentru a solicita ajutor companiilor de transport pentru digitalizarea acestora.

Mai multe informații BOE: Comanda TMA/33/2022, de la 26 din aprilie, care aprobă regulamentul baze pentru acordarea de subvenții în concurență neconcurențială a eco-stimulantului pentru promovarea transportului maritim de mărfuri Program de sprijin pentru transport durabil și digital: Stimulent ecologic maritim Web din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență 050522 Sursa: Guvernul Spaniei – Mitma se mobilizează 27 milioane de euro în ajutor pentru transportul de mărfuri pentru a încuraja camioanele să urce pe navă