Secretarul general al transporturilor și mobilității, María José Rallo, și directorul general al transporturilor terestre, Jaime Moreno, în În această după-amiază, au avut o întâlnire de lucru cu Direcția Mărfuri a Comitetului Național de Transport Rutier (CNTC) pentru a avansa în definirea propunerilor de reglementare care cuprind acordurile încheiate cu Comitetul în lunile decembrie 2021 și martie 2022.

În acest sens, scopul ședința urma să avanseze în definirea măsurilor care vor fi incluse în propunerea de text legal agreată în trecut cu CNTC 22 din martie, pentru aplicarea la transportul rutier de mărfuri a principiilor legii lanțului alimentar.

În plus, s-a convenit să se avanseze într-un alt acord încheiat în martie, punând în are grupul de lucru pentru a analiza măsurile necesare pentru atragerea și facilitarea încorporării de noi șoferi profesioniști în sector, adunând pozițiile și propunerile diferiților actori implicați, administrații cu competență în materie, agenți sociali…

Întâlnirea se înscrie în dialogul constant și fluid întreținut cu Comitetul Național pentru Transport Rutier, în calitate de reprezentant al sectorului, și în angajamentul adoptat de a prezenta textul factura la CNTC înainte de 21 iulie 2022.

Ministerul își reiterează încă o dată angajamentul pentru îmbunătățirea condițiilor din sectorul transportului rutier de marfă, care este strategic pentru activitatea economică a țării, prin schimbarea structurală în cel mai relevant sector din ultimii ani. avansarea revendicărilor istorice cu un plan conceput pentru sustenabilitate dintr-o triplă perspectivă, economică, socială și de mediu și care vizează consolidarea acesteia, îmbunătățirea prestigiului și robusteței sale ca sector economic. . ) Mai multe informații The Guvernul va reduce pentru transportatorii cu cenți de euro pe litru sau kilogram de combustibil și va acorda ajutor direct sectorului 32 milioane (21//03) Guvernul ajunge la un acord cu sectorul transporturilor pentru a atenua creșterea carburanților preturi (22/03/24) Etichete: Economie // Sursa: Guvernul Spaniei – 120321 Mitma continuă să avanseze în acordurile încheiate cu sectorul transportului de marfă de către drum pentru durabilitatea sa 130622