Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a spus că nu simte nimic pentru victimele mineriadei din iunie 1990, când, la îndemnul regimului Iliescu, minerii au înnăbușit primele manifestări ale societății civile, indignată de „furtul” Revoluției.

Miron Cozma a declarat, miercuri, potrivit Mediafax, în cadrul unei dezbateri pe tema Mineriadei din iunie 1990, că nu are remuşcări pentru persoanele ucise în timpul evenimentelor, întrucât el ar fi fost adus cu forţa la Bucureşti.

Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului a declarat că el a fost adus cu forţa la Bucureşti de alţi lideri ai minerilor.

Cozma a mai spus că el este în realitate un opozant al lui Ion Iliescu şi că atunci când acesta i-a mulţumit public pentru intervenţia de la Bucureşti a fost un act de manipulare, menit să-l scoată vinovat.

În acelaşi timp, fostul procuror militar Dan Voinea, care a instrumentat dosarul „Mineriadei”, a spus la dezbatere că, după părerea lui, nu s-a dorit la nivel politic să fie identificaţi şi condamnaţi cei vinovaţi, în condiţiile în care dosarele i-au fost luate şi nu s-au soldat în cele din urmă cu nicio condamnare.

Citește știrea integral pe Mediafax