#Spania – Ministrul Sănătății, José Miñones, a transmis astăzi recunoștința Guvernului și a întregii societăți spaniole „miilor și miilor de oameni” care au dat tot ce e mai bun din ei înșiși „pentru a ne salva”, în fața crizei de sănătate cauzate de COVID-19. .

Acest lucru a fost subliniat în timpul discursului său la „Actul de recunoaștere a toaletelor Val do Dubra care au luptat în pandemie”, care a avut loc joi în orașul A Coruña și unde a însemnat, în special, munca tuturor celor oameni care au ajutat „riscând și, chiar în unele cazuri, renunțând la viață”.

Miñones a evidențiat această inițiativă a Consiliului orașului Val do Dubra și a încurajat alte municipalități să urmeze exemplul, lăudând totodată munca desfășurată de toți profesioniștii din domeniul sănătății, de la personalul medical, la Asistente, asistenți, transport sanitar, farmacii, laboratoare sau personal de curățenie și bucătărie, printre altele. Mulțumiri care au fost adresate Forțelor și Corpurilor Securității Statului, voluntarilor Protecției Civile, Crucii Roșii și cadrelor militare.

„Reprezentați ce este mai bun al societății și al Statului. Sunteți imaginea a ceea ce ne dorim să fie administrațiile publice: o sursă de sănătate și protecție în care publicul să aibă o încredere oarbă absolută”, a remarcat ministrul Sănătății.

José Miñones a subliniat, de asemenea, „efortul colectiv titanic” depus de societatea spaniolă pentru a limita pandemia și consecințele ei socioeconomice și a avut cuvinte de amintire pentru toți oamenii care au murit din cauza virusului.

Campanie de vaccinareMinistrul Sănătății a subliniat, de asemenea, rolul jucat de campania de vaccinare împotriva pandemiei cauzate de SARS-Cov-2 și efortul depus de Spania în această secțiune, menționând în mod special bărbații și femeile care lucrează în domeniul cercetării și care au făcut posibilă dezvoltarea vaccinurilor eficiente în timp record.

Un efort internațional combinat care, după cum a amintit Miñones, a făcut ca, doi ani și jumătate mai târziu, Spania să aibă peste 92% din populație vaccinată cu un regim complet, iar urgența sanitară a fost încheiată.

„Am fost un exemplu de vaccinare la nivel european și global datorită coordonării și co-guvernării Guvernului Central cu comunitățile și orașele autonome”, a adăugat Miñones.

Totuși, a amintit el, boala este încă prezentă și nu doar măsurile de supraveghere și precauție, ci și administrarea de noi doze de vaccin coronavirus, rămân „esențiale”, mai ales în rândul celor mai vulnerabile persoane, cu o nouă campanie care va începe în toamna si care va include vaccinurile Hipra in portofoliu.

De asemenea, Miñones a confirmat că Spania va continua să colaboreze cu vaccinarea împotriva COVID-19 în țările terțe, prin mecanisme de solidaritate precum Alianța GAVI Vaccine.

Ministrul Sănătății în timpul actului de recunoaștere a lucrătorilor sanitari și a voluntarilor

Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones transmite recunoștința guvernului și a societății celor care „au dat tot ce au mai bun” împotriva COVID-19