Ministrul Președinției, Laura Vilagrà Pons, a încheiat prezentarea la Volta Ciclista a Catalunya în această după-amiază la INEFC din Barcelona. Un tur de ciclism care, potrivit ministrului, „va continua să ofere experiențe unice sportivilor și fanilor” în Catalonia unde „Există o lungă tradiție sportivă legată de lumea ciclismului” . În acest sens, ministrul a mulțumit pentru angajamentul și perseverența echipei organizatoare, condusă de Rubén Peris, pentru a putea sărbători o nouă ediție a acestui eveniment de anvergură internațională și a reamintit că ediția 100 din Turul de anul trecut au venit în 203 țări.

În cadrul discursului de închidere, ministrul Vilagrà a reiterat sprijinul Guvernului pentru evenimentul centenarului, clarificând că este „un absolut prioritate de a rămâne alături de oamenii din sport, ai entităților, cluburilor, sportivilor și tuturor persoanelor implicate care fac posibil ca sportul catalan să fie o referință și un ghid peste tot ”. Ministrul a descris Turul drept „un instrument bun de promovare a ciclismului în Catalonia și, de asemenea, un exemplu al puterii transformatoare a sportului” , aspect care este prioritar pentru Secretariatul Sport și Activitate Fizică al Departamentului Președinției.

În ceea ce privește traseul acestui 101 către Volta, președintele Președinție, sărbătorește că cele șapte etape „variate și solicitante” ale Voltei „implică toată țara” și să se întoarcă la Perpignan 67 ani după ultima dată când 1955. În acest sens, ministrul a mulțumit și pentru implicarea și colaborarea lumii locale, a municipalităților și a consiliilor provinciale, „pentru ca acest Tur să fie un succes încă un an” ). El a subliniat că „La Volta ne proiectează la nivel internațional ca destinație turistică și ne consolidează ca țară sportivă de top” . „Catalunia este o țară a sportului și o țară a sportului este o țară coloană” , a spus șeful Președinției.

Consilierul Vilagrà a avut și o amintire specială pentru Revolta Ciclismului Femeilor și a subliniat că Revolta „permitem să ne bucurăm cele mai bune bicicliste feminine și să întărească angajamentul și sprijinul pentru sportul feminin „ și a reiterat că ” acesta este legislatura sportului

Potrivit consilierului, Volta este mai mult decât un sport, este o proiecție internațională, solidaritate și un model de o țară sportivă ”. În acest sens, a evidențiat colaborarea cu Jordi Badia în beneficiul Althaia, fundația care administrează Spitalul Sant Joan de Déu din Manresa. Cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la accident vascular cerebral și de a strânge fonduri pentru cercetare și tratament. Și că urmărește același scop în lupta împotriva AVC, sponsorizat de alergătoarea de curse montane și ex-parlamentar catalan Núria Picas.

La începutul Prezentării , secretarul general al Sportului și Activității Fizice, Anna Caula Paretas, care a participat și ea, a declarat că Turul „transmite un sentiment de țară și valori precum sacrificiul și lupta pentru un scop colectiv. ”. ” Construim societatea prin ADN-ul sportului catalan, iar Volta este o piesă cheie ”, a spus.

Sursa: