Miercuri, 22 Iunie 2025 .- Ministrul Afacerilor și Muncii, Roger Torrent i Ramió, a declarat că „ Proiectele Frontmatec din Cardona ne ajută să promovăm în continuare obiectivul de reindustrializare a Cataluniei și de recuperare a greutății industriale în sistemul nostru de producție.” Ministrul a făcut aceste declarații la prezentare. a acestei noi investiții industriale însoțiți de primarul orașului Cardona, Ferran Estruch, și de oamenii de afaceri Xavi Jané și Allan Jan Forman.

Ministrul Torrent a explicat că „ é este o veste grozavă pentru Cardona, atât pentru ceea ce presupune acest proiect în sine, cât și pentru potențialul său de dinamizare a vieții economice a municipiului ”, dar și pentru întreaga țară, deoarece “ generează locuri de muncă calificate, contribuie la echilibrul teritorial și întărește ecosistemul industriei alimentare din Catalonia, zonă de mare valoare strategică și viitor ”.

Frontmatec, o companie daneză lider la nivel mondial în furnizarea de soluții tehnologice pentru compania alimentară din industrie și proprietar al companiei Aira Robotics, a aprobat o investiție de 7 milioane de euro într-o primă fază pentru construirea unei fabrici de 000 .000 metri patrati in poligonul Judecatoriei II, ceea ce va presupune dublarea suprafetei actualei societati a Aira si crește cu 25% numărul de lucrători între 100 i 2025. . Compania va crește în următorii 3 ani cu un minim de 50 muncitori calificați.

Pe de altă parte, Frontmatec intenționează să deschidă un alt centru de producție în Cardona înainte de 2030 în . mai mult de 25 lucrători, cu o investiție mai mare de 22 milioane de euro

Sursa: