Într-o conferință de presă, șeful Afacerilor și Muncii a revendicat meșteșugurile catalane și valoarea diferențială a acestora: „ modurile de a produce și de a consuma sunt definite de societățile moderne, iar meșteșugul este o activitate productivă cu valoare diferențială, care întărește țesutul economic local și energizează viața municipiilor; un sector care ne ajută să fim o societate mai conectată la talent, creativitate, inovație și durabilitate.”

De asemenea, șeful Business and Work, a subliniat că această insignă întărește pe deplin „ pe deplin obiectivele pe care Departamentul de Afaceri și Muncă, prin Artesania Catalunya al Consorțiului de Comerț, Meșteșuguri și Modă (CCAM) le-am stabilit: meșteșuguri de prestigiu pentru a răspândi și păstra valoarea patrimonială, îmbunătățirea acesteia. competitivitatea și creșterea prezenței sale internaționale”.

În acest sens, ministrul a indicat că „ Catalonia, prin CCAM, este membră a World Crafts Council Europe (WCC- E )”, din anul 2018, și a colaborat activ la diferite programe de promovare și difuzare a meșteșugurilor europene: precum proiectele Crafts Code și Crafting Europe sau Zilele Europene ale Meșteșugurilor ”. WCC Europe promovează designul și artele caracterizate prin designul său în toată Europa și unul dintre pilonii săi este să lucreze cu această rețea de orașe numită „Crafts Cities” pentru a dezvolta inițiative, analizând în același timp provocările meșteșugurilor europene și internaționale. WCC-E face parte din WCC International și „ de acum înainte, La Bisbal va face parte din această rețea globală de Craft Cities, cu toate sinergiile pe care aceasta le oferă sectorului și orașului” A remarcat Torrent.

Ministrul Afacerilor și Muncii, Roger Torrent i Ramió, a evidențiat și campania de atragere a artizanilor pe care La Bisbal a lansat-o – „Ești meșter? La Bisbal te caută, deschide-ți atelierul! -, „o inițiativă excelentă care are sprijinul deplin al Zonei de Meșteșuguri a CCAM, care contribuie la promovarea și diseminarea acesteia în cadrul Program de sprijin pentru municipii în domeniul comerțului și meșteșugurilor”. În acest sens, Torrent a subliniat că La Bisbal este recunoscută de Generalitat „ ca

Zona d ‘Singular meserii pentru ceramică, o recunoaștere care are ca scop identificarea și promovarea unei serii de meserii situate în zone specifice ale Cataloniei ”.

La Bisbal d’Empordà, este un important centru de ceramică cu mai mult de 40 firme de olărit care funcționează, inclusiv cele ale municipiilor învecinate, și cu o axă comercială legată de ceramică care concentrează 20 magazine specializate. Marca Ceràmica de la Bisbal este, de asemenea, o denumire de origine protejată în Uniunea Europeană.

În cadrul anunțului, ministrul afacerilor și muncii, Roger Torrent și Ramió, a vizitat diferite ateliere artizanale situate în Carrer Aigüeta , zonă comercială în care sunt concentrate majoritatea unităților dedicate lumii meșteșugurilor și ceramicii din municipiu. El a fost însoțit de directorul serviciilor teritoriale ale Departamentului din Girona, Joan Martí Bonmatí, și de directorul Consorțiului de Comerț, Artizanat și Modă (CCAM), Agnès Russiñol i Amat

Sursa: