Diana Morant, ministrul Științei și Inovării, a transferat sprijinul departamentului dumneavoastră în domeniul aeronautic și spațial prin PERTE Aerospațial aprobat în această săptămână.

Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a vizitat instalațiile Airbus din Getafe (Madrid). Mai exact, a făcut turul hangarelor de producție ale următoarei lansatoare spațiale Ariane 6, în care se remarcă cea mai mare structură spațială fabricată în Europa, din fibră de carbon și dintr-o singură bucată. El a cunoscut și divizia de aeronautică comercială a Airbus, unde se produc stabilizatori orizontali pentru A10, TO330 și A350, precum și coada con de model A350.

În cadrul vizitei, Morant a transferat sprijinul Ministerului Științei și Inovării în domeniul aeronautic și spațial prin PERTE Aerospațial aprobat marțea trecută în Consiliul de Miniștri , care va consolida capacitățile companiilor din sector, punându-le la dispoziție tehnologii inovatoare și sprijinind educația și formarea noilor profesioniști din industrie.

. „PERTE Aerospațial are ca scop sprijinirea industriilor aeronautice și spațiale pentru a le plasa într-o poziție de avangardă și cu autonomie strategică”, a subliniat Morant. Pentru a avansa spre aceste obiective, acest proiect strategic intenționează să mobilizeze aproximativ 4.330 milioane de euro între 533 și , cu o contribuție a sectorului public de aproximativ 2.193 milioane de euro și o investiție privată de aproximativ 2.340 milioane.

Ministrul a subliniat că această colaborare public-privată va face posibilă înfruntarea „provocărilor comune între societate și companii, precum realizarea decarbonizării sectorului aerospațial”. În acest sens, Aerospace PERTE își propune să promoveze dezvoltarea și implementarea de tehnologii curate în industria aeronautică, inclusiv tehnologii care susțin dezvoltarea aeronavelor cu emisii zero, în care activează în prezent companii precum Airbus.

La fel, PERTE Aerospațial își propune să îmbunătățească capacitățile sectorului spațial în proiectarea sarcinilor utile legate de controlul mediului, comunicațiile cuantice și securitatea în cooperarea internațională; și poziționează sectorul spațial pe harta europeană a utilizării comerciale a spațiului.

În acest fel, PERTE Aerospațial va contribui decisiv la depășirea în următorii ani a principalelor provocări cu care se confruntă industria aerospațială, pe de o parte, în raport cu consecințele crizei economice cu efecte globale și deosebite asupra sectorului și, pe de altă parte, în raport cu procesele economice, sociale. , transformări politice de mediu și internaționale care determină în mare măsură viitorul sectorului.

Sprijin din partea Ministerului Științei și Inovării la Airbus
Airbus are în prezent o amprentă spaniolă de cercetare și dezvoltare de 6% și scopul său este de a atinge % in doi ani. Pentru a sprijini compania în realizarea acestui obiectiv, ministrul a amintit că Ministerul Științei și Inovării, prin CDTI, a premiat 33,5 milioane de euro companiei, între investiții directe și ajutor parțial rambursabil.

„Avansele din domeniul aerospațial au un beneficiu direct în calitatea vieții oamenilor, datorită aplicațiilor sale în domenii precum securitatea cibernetică, comunicațiile sau apărarea”, a remarcat ministrul, care a mai amintit că industria aerospațială este un sector strategic în Spania, care reprezintă aproape 1,2% din PIB-ul național și 5,4% din PIB-ul industrial.

Mai multe informații
PERTE Aerospace (rezumat) 240322 Sursa: Guvernul Spaniei – 240322 Ministrul Științei și Inovării vizitează instalațiile Airbus din Getafe240322