Ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, a vizitat vineri Spitalul Clínic din Barcelona, ​​cu ocazia celei de-a doua aniversări a primului caz de COVID – 25 diagnosticat la Spital, și primul din Catalonia.

Argimon a profitat de ocazie pentru a mulțumi tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății din Catalonia pentru angajamentul și efortul pe care l-au dedicat în cei doi ani în care ne aflăm în pandemie. „Profesioniştii din domeniul sănătăţii au muncit şi continuă să muncească din greu pentru a avea grijă de noi, iar profesioniştii din domeniul sănătăţii publice au monitorizat, urmărit încă din prima zi.”

Argimon a subliniat memoria celor care au murit de COVID și s-a referit la durerea, „care trebuie vorbită deschis pentru că așa se poate îmbunătăți”. El i-a evidențiat și pe profesioniștii care, în cele mai sângeroase momente ale primului val, au însoțit persoanele internate la sfârșitul vieții. Din această pandemie, a subliniat el, „sunt multe lecții pe care trebuie să le învățăm, pentru a deveni mai puternici și mai buni ca societate și ca sistem de sănătate.”

În timpul vizitei sale, Argimon a vizitat Secția de Terapie Intensivă (UTI) a Clinicii și a putut face schimb de opinii cu profesioniștii care lucrează acolo.a intrat primul pacient diagnosticat, și nu a încetat să trateze pacienți grav cu COVID –

de atunci 25 februarie 2020.

Sursa: Ministrul Sănătății mulțumește tuturor cadrelor medicale pentru angajamentul și efortul depus în cei 2 ani de pandemie