Strategia de stat pentru biciclete are ca scop promovarea bicicletei în țara noastră în toate domeniile sale, implicând un număr mare de actori: diferite ministere, comunități autonome și entități locale, precum și sectorul de afaceri, și societatea în ansamblu.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a reafirmat rolul bicicletei în politicile de mobilitate ale Mitma cu o alocare de până la 500 milioane de euro din Fondurile Next Generation pentru Primarie, Comunitati Autonome si investitii directe de la Ministerul insusi. Ministrul, în cadrul ceremoniei de închidere a prezentării campaniei „Cu bicicleta la muncă”, a asigurat că li s-au acordat mai multe de 220 milioane de euro pentru acțiuni pro-bici in 100 municipii și 1 entitate municipală. Această investiție se traduce în aproape 1.0 km de piste pentru biciclete și mai mult de 4.33 locuri sigure pentru biciclete.

Pentru aceste proiecte municipale , până la 28 se adaugă proiecte de comunități autonome care pot primi 266 milioane de euro pentru construirea sau adaptarea pistelor de biciclete, în cadrul fondurilor alocate mobilității durabile pentru Comunitățile Autonome.

În plus , și-a amintit că au început să conducă 100 milioane de euro din planul de umanizare a trecerilor inclusiv piste separate pentru biciclete.

Șeful Departamentului a de asemenea a menționat că atât Renfe, cât și Adif sunt angajate în intermodalitatea tren-bicicletă. Noile trenuri vor avea un spațiu specific pentru biciclete, pe lângă desfășurarea de parcări securizate pentru biciclete în stații.

Noi provocări
În timpul actului, ministrul a a anunțat progresele înregistrate în materie de ciclism datorită politicilor publice care au fost implementate după aprobarea Strategiei de stat pentru biciclete.

Ca raportat, se lucrează pentru a putea publica în al doilea trimestru al acestui an a doua cerere de ajutor pentru entitățile locale pentru implementarea zonelor cu emisii reduse, cu 266 milioane de euro din dotare. Pentru acest apel, se așteaptă să primească o multitudine de proiecte care includ propuneri de mobilitate pe bicicletă pentru a continua dezvoltarea Strategiei de stat. În opinia ministrului, acest lucru va face mai ușor ca mai mulți oameni să își îmbunătățească calitatea vieții prin utilizarea bicicletei.

În plus, a ținut să amintească că cele 5 milioane de euro de subvenție aferente acestui an pentru Strategia de Stat au fost deja procesate.

Of În acest fel, și printr-un apel pe care îl pregătește Fundația Căilor Ferate Spaniole, aceștia vor putea solicita ajutor pentru propunerile lor în infrastructura de ciclism și intermodalitate cu calea ferată, făcând mai sigur accesul la gări și parcările pentru biciclete din localitățile lor.

Pe de altă parte, Raquel Sánchez a declarat că lucrează cu National Geographic Information Center pe un vizualizator web cu principalul trasee de ciclism în țară și urmează să înceapă studiul unei rețele de piste pentru biciclete de mare distanță, care să rezolve discontinuitățile existente și să acopere întreg teritoriul io spaniolă.

Ministrul a anunțat că Departamentul ei studiază instrumentul juridic care va permite articularea unui „grup interministerial care să promovează mobilitatea bicicliștilor” cu care se speră extinderea coordonării acțiunii Guvernului în elaborarea Strategiei de stat pentru biciclete.

. Mobilitate pentru a merge la serviciuÎntr-un sistem decarbonizat și eficient, rolul bicicletei este Se prezintă ca o opțiune de transport absolut durabilă, care afectează și îmbunătățirea sănătății, și față de care trebuie să generăm încredere și să stabilim măsuri care să încurajeze utilizarea lui în siguranță și zilnic de către societate.. )Aceasta este o provocare care este deosebit de relevantă în orașe, unde trebuie promovate soluții de mobilitate care să răspundă nevoilor reale ale cetățenilor și să le garanteze mobilitatea zilnică. Prioritizarea transportului public, a intermodalității și a formelor active de mobilitate precum bicicleta.

De aceea bicicleta trebuie să aibă un rol esențial în politici publice. Este un mod foarte competitiv pentru distanțe de până la sau 00 km, și presupune beneficii importante, nu numai pentru persoanele care folosesc bicicleta direct (beneficii în principal din punct de vedere al sănătății), ci și pentru societate în ansamblu (din punct de vedere al economiilor de energie).emisii, mai puțină ocupare a spațiului urban sau reducerea accidentelor, printre altele).

Multe dintre călătoriile zilnice care se fac în prezent cu mașina în orașele noastre ar putea fi efectuate mai eficient pe jos sau cu bicicleta. Cele două domenii principale în care ar trebui promovată această schimbare către o nouă cultură a mobilității sunt „transportul obligatoriu”, la locul de muncă sau la centrul de studii.

Strategia de stat pentru bicicletă își propune să promoveze bicicleta în țara noastră în toate domeniile sale, implicând un număr mare de actori: diferite ministere, comunități autonome și entități locale, precum și sectorul de afaceri, precum și în societate. un întreg.

În această diversitate de actori, încurajând sectorul de afaceri, precum și toate centrele de educație din diferitele etape, să promovează măsuri de consolidare a mobilității cu bicicleta a personalului său sau a celor care studiază în centrele menționate. În acest scop, a fost întocmit un catalog de bune practici, cuprins în campania „pe bicicletă la muncă” care a fost prezentată aceasta 11 din martie.

Strategia în sine include o zonă, 5, privind utilizarea bicicletei ca mijloc de transport zilnic. Printre obiectivele sale se numără:

Realizarea treptat a unei participări semnificative a bicicletei la distribuția modală în detrimentul altor moduri mai puțin sustenabile.Stimulați mersul pe jos sau cu bicicleta pentru călătorii scurte în orașe.Promovați naveta cu bicicleta la locul de muncă ca soluție pentru mobilitatea durabilă și sigură.Și în această zonă 5 există un bloc de acțiune specific, 11, numită „Cu bicicleta la muncă”, care își propune să promoveze bicicleta ca mijloc de transport pentru deplasările zilnice la locul de muncă. Acest bloc include diverse acțiuni, printre care:

Manual de consiliere pentru firmele care doresc să faciliteze mobilitatea cu bicicleta. Manualul va include cum să profitați de spațiile existente pentru crearea de parcări pentru biciclete, instalarea de dușuri și vestiare, precum și sfaturi pentru managementul resurselor umane și promovarea mobilității cu bicicleta la locul de muncă. Lansarea de campanii de promovare a planurilor de mobilitate cu bicicleta în centrele de lucru și promovarea durabilei, active și sigure mobilitate către școală, inclusiv recunoașterea celor mai bune practici.Proiectare și implementare de programe de evenimente de la bicicletă la locul de muncă și un ghid pentru promovarea bicicletei la locul de muncă.”Cu bicicleta la serviciu”, noua campanie de constientizarePrin campania „Cu bicicleta la muncă”, Ministerul dorește să promoveze zilnic mobilitatea bicicliștilor și să convingă companiile și centrele de activitate care trebuie să se alăture acestui impuls să să-și favorizeze angajații, societatea, mediul și economia.

Campania include o listă de recomandări pentru ca persoanele responsabile cu , politicile de muncă și responsabilitate socială corporativă ale companiilor le pot folosi pentru a le implementa ulterior în entitățile lor.

Printre aceste recomandări Aceasta include avansarea în aspecte precum programul de lucru flexibil, includerea bicicletei în planurile de transport durabil la locul de muncă, promovarea ajutorului sau recunoașterii pentru acei angajați care înlocuiesc mașina cu bicicleta, lansarea de campanii de comunicare internă, bune practici în ceea ce privește selecția furnizorilor. , etc.

De asemenea, se recomandă aplicarea pentru certificarea ca „companie prietenoasă cu bicicletele”, oferită de diferite entități, unele dintre acestea recunoscute la nivel european, cum ar fi certificatul „Angajator prietenos cu bicicleta” eliberat de Eur Federația Ciclistă Europeană.

A fost pregătită o listă de bune practici pentru campanie, însoțită de material audiovizual de împărtășit și diseminat.Hashtag-ul #EfectoBicicletaAltrabajo este cel care a fost lansat pe rețelele de socializare pentru vizibilitate în respectivul mediu în campania promoțională.

Același lucru va continua și în zilele următoare prin dezvoltarea unui depozit de bune practici ale companiilor și entităților, care va fi publicat încetul cu încetul pe site a Strategiei pentru biciclete

Strategia de stat pentru bicicleteDatorită repartizării puterilor existente în țara noastră, diferitele acțiuni cuprinse în Strategie necesită participarea și colaborarea tuturor nivelurilor administrației publice. Din acest motiv, Strategia de Stat pentru Bicicleta își propune să promoveze bicicleta în țara noastră în toate domeniile sale, implicând astfel un număr mare de actori: diferite direcții ministeriale, comunități autonome și entități locale, precum și asociații din sectorul de afaceri, a societății civile și a mediului academic.

Strategia menționată stabilește o serie de domenii și obiective care ar trebui să ghideze prioritățile în următorii ani în politicile publice în jurul bicicletei. În plus, s-a născut cu ambiția de a promova acțiunile necesare pentru a face din bicicleta un mod de transport, agrement, sport și turism, care adaugă valoare societății.

Cele cinci priorități ale Strategiei pot fi rezumate astfel:

Promovarea mobilității durabile printr-o schimbare modală către ciclism. Promovați o viață sănătoasă prin mobilitate activă.Profitați de potențialul turismului cu bicicleta.Promovați și protejați petrecerea timpului liber și sportul cu bicicleta. Coordoneaza actiunea Statului in promovarea bicicletei.Aceste cinci priorități sunt conduse de domenii tematice, din care un compendiu de 15 blocuri de acțiuni, însumând mai mult de 150 acțiuni concrete și care se confruntă cu multiplele provocări pe care acest mod de transport le are din punct de vedere transversal, incluzând infrastructuri, intermodalitate, promovare turistică sau industrială, sau aspecte de formare, printre altele . Toate aceste acțiuni pot fi consultate în detaliu pe web.

Mai multe informatii Strategia de stat pentru biciclete Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Raquel Sánchez reafirmă importanța bicicletelor cu o alocare de până la 600 milioane de euro din fondurile Next Generation