Ministrul Acțiunii Climatice, Alimentației și Agendei Rurale, Teresa Jordà i Roura, a inaugurat ediția 28 a Târgului de Biocultură, care reunește 300 expozanți de produse ecologice și consum responsabil.

În cadrul ceremoniei inaugurale, ministrul a subliniat importanța evenimentului care a devenit un punct de întâlnire internațional, fiind unul dintre cele mai importante două târguri de acest gen din Europa ”. „Într-o lume ca cea de astăzi, în care societatea este din ce în ce mai urbană, dar, în același timp, oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de sănătatea noastră și de mediu, devine absolut esențial să cunoaștem munca bio. producători și producători și târguri de genul acesta îl fac pe deplin posibil „, a spus Jordà.

Ministrul a profitat de inaugurarea evenimentului pentru a revendica un sistem agroalimentar catalan durabilă, transformatoare și bazată pe economia circulară. „Ne dorim propriul nostru sistem agroalimentar înrădăcinat în teritoriu care să garanteze coeziunea teritorială și înrădăcinarea populației în zonele rurale și, de asemenea, care să întărească stima de sine alimentară în Catalonia” , a spus Jordà.

În acest sens, ministrul a explicat că producția ecologică este o mare oportunitate pentru sectorul nostru și pentru industria prelucrătoare agroalimentară nu numai pentru că generează oportunități economice și de angajare pe teritoriul nostru, dar și pentru că ne permite să continuăm să producem cu cel mai mare respect pentru criteriile de durabilitate de care planeta noastră are atât de disperată nevoie ”.

Biocultura târgul va avea loc până pe 8 mai la Palau Sant Jordi și se așteaptă să primească câțiva 50 000 vizitatori.

Sursa: Ministrul Jordà inaugurează o nouă ediție a Târgului de Biocultură de produse ecologice și consum responsabil