Ministrul Economiei și Finanțelor al Generalitat-ului, Jaume Giró, și-a exprimat astăzi satisfacția față de decizia Curții de Conturi de a accepta că Institutul Catalan de Finanțe (ICF) garantează garanțiile suprataxelor de Pentru Giró, aceasta arată că „așa cum a fost apărat atunci când a fost promovat” este o măsură „impecabilă din punct de vedere juridic și politic”, care va permite prezumția de nevinovăție „Este valoarea care durează și care permite funcționarii publici să-și desfășoare activitatea fără teamă și cu libertatea pe care până acum o răpiseră”. Totodată, măsura va face posibilă și avizarea acestei prezumții de nevinovăție „până la o pronunțare definitivă în ultima instanță judecătorească”, a adăugat el.

libertate și liniște care se asumă. pentru orice funcționar public aflat în exercitarea legitimă a activităților sale”, a remarcat ministrul, care a amintit că Consiliul Garanțiilor Statutare a făcut un raport favorabil în unanimitate, pe care legea Parlamentului l-a aprobat cu 110 votează pentru 110 și că Avocația Statului nu a depus niciun recurs la Curtea Constituțională .

Sursa: Consilierul Giró: „Funcționarii publici își vor putea desfășura activitatea fără teamă și cu libertatea pe care până acum o răpiseră”