Ministrul Culturii, Natàlia Garriga Ibáñez, a participat astăzi la ceremonia instituțională de deschidere a Anului Gabriel Ferrater , care a început oficial comemorarea. Evenimentul a avut loc la Teatrul Bartrina din Reus și a fost prezenți și de primarul orașului Reus, Carles Pellicer Punyed; primarul din Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla Mas, și directorul Instituției de Literatură Catalană, Izaskun Arretxe. Texte de Ferrater au fost interpretate de poetul și rapsodul Enric Casasses și muzicienii Bárbara Kusa și Feliu Gasull.

Proiecțiile sonore și audiovizuale au adus publicul mai aproape de Gabriel Ferrater.prin propriile sale cuvinte. si multe alte marturii. În cele din urmă, curatorul anului, Jordi Cornudella, s-a adresat publicului. Anul Gabriel Ferrater are, în mod excepțional, un dublu motiv: centenarul nașterii autorului și împlinirea a 50 de ani de la sinucidere, având ca obiectiv principal diseminarea la maximum a cunoașterii operei sale și a recunoașterii figurii sale.

Comemorarea, promovată de Departamentul Culturii, prin Instituția de Literatură Catalană (ILC) și de consiliile orașelor Reus și Sant Cugat del Vallès, include acest eveniment central din Reus, orașul în care Sa născut Ferrater; evenimentul principal al Zilei Mondiale a Poeziei la Barcelona, ​​​​în martie, și evenimentul instituțional de închidere, pe 22 în noiembrie, la Sant Cugat, orașul în care a murit Ferrater.

Sursa: Ministrul Garriga participă la inaugurarea Anului Gabriel Ferrater la Reus