Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu și managerul de țară al Băncii Mondiale în România, dna Anna Akhalkatsi, au discutat marți, 1 februarie 2022, despre măsurile prioritare ale Ministerului de Finanțe în acest an care vizează consolidarea fiscală, stabilitatea macroeconomică, sustenabilitatea programării bugetare, economia verde și alocarea de resurse pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

“Apreciez disponibilitatea Băncii Mondiale de a sprijini prin instrumente de finanțare și de asistență tehnică eforturile Guvernului pentru atingerea obiectivelor și țintelor asumate din Programul Național de Redresare și Reziliență și din Cadrul Financiar Multianual 2021–2027 în vederea asigurării premiselor pentru absorbția fondurilor europene nerambursabile” , a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

La rândul său, Banca Mondială și-a exprimat interesul de a sprijini în continuare autoritățile în implementarea proiectelor și reformelor prioritare pentru România, încurajând continuarea dialogului pentru identificarea ariilor de intervenție comune și a modalităților de colaborare.

Paleta largă de instrumente oferite de Banca Mondială, precum și specificitatea acestora, permite accesul la operațiuni care susțin acoperirea nevoilor financiare, contribuind, în același timp, la punerea în aplicare a măsurilor asumate prin reformele sectoriale.

Citește mai multe
Ministrul Finanțelor și managerul de țară al Băncii Mondiale în România au avut consultări privind potențialele arii de interes în următoarea perioadă