Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a discutat vineri, 11 februarie a.c., cu reprezentanții companiei OMV Petrom, conduși de către dna Christina Verchere, Director General Executiv, despre sustenabilitatea politicilor fiscal-bugetare și despre consolidarea parteneriatului cu mediul de afaceri.

Printre temele abordate au fost asigurarea independenței energetice a României, tranziția către implementarea unei infrastructuri dedicate energiei verzi și modificările legislative necesare. De asemenea, s-a discutat și despre direcțiile de acțiune cu privire la necesitatea modificării și adoptării legii off-shore, necesară pentru demararea unor proiecte cu impact semnificativ în economie.

”Împreună, stat și privat, suntem factori determinanți ai progresului societății. Infrastructurile energetică și economică sunt la fel de importante pentru viitor, iar succesul în îndeplinirea obiectivelor pe care ni le propunem depinde de gradul de colaborare dintre noi. Noi vom asigura atât sprijinul legal și financiar disponibil, cât și libertatea necesară dezvoltării inițiativelor pozitive pe teritoriul României!” , a subliniat dl Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Tot astăzi, la sediul MF, dl Adrian Câciu a avut prima întâlnire cu reprezentanții industriei tutunului, cu care a discutat despre impactul industriei în economie și regimul fiscal al produselor din tutun.

Întâlnirile fac parte din inițiativa Ministerului Finanțelor de a integra viziunea reprezentanților mediului de afaceri românesc în procesul de proiectare a politicilor publice, cu impact direct în economie, pentru asigurarea sustenabilității politicilor financiar-fiscale și consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial şi guvern.

Citește mai multe
Ministrul Finanțelor continuă dialogul cu mediul de afaceri