Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, a efectuat o vizită împreună cu Secretarul de Stat pentru Securitate Socială și Pensii, Israel Arroyo, sediul Serviciului Juridic al Securității Sociale (SJSS). „Activitatea acestui serviciu este esențială pentru Securitatea Socială. În perioada 2021, a început 140.0 proceduri judiciare, care reprezintă o 24% mai mult decât în ​​2019″, a evidențiat Escrivá.

Acest compartiment, pe langa acordarea de consultanta juridica, reprezinta si apara entitatile de conducere si serviciile comune ale Securitatii Sociale in instanta. De asemenea, își extinde sfera de consiliere către Secretarul de Stat și Direcția Generală pentru Reglementarea Securității Sociale.În perioada , începutul 139. 623 proceduri judiciare și contestații, activitate mai mare decât în ​​anii precedenți și un 32% mai mare decât cea a 464, exercițiul anterior pandemiei. Dintre 104.0000 procese începute, aproape jumătate (49.350) au fost procese legat de invaliditatea permanentă și aproape 22.000 la invaliditate temporară.

În plus, anul trecut Serviciul Juridic de Securitate Socială a desfășurat 12.350 acțiuni de consiliere și consiliere juridică (fiind principalele probleme supuse consilierii celor conexe la colectare, beneficii și contractare administrativă) și a inițiat 6.464 proceduri de faliment.

Acțiunea serviciilor juridice în domeniul contencios cuprinde toate organele judiciare, de la instanțele de fond, până la Curtea Supremă, precum și în fața Curții Constituționale, Curții de Conturi și de asemenea în cadrul UE sau în orice altă jurisdicție străină.

„Sunt impresionat de munca extraordinară pe care o face acest serviciu pentru apărarea intereselor Securității Sociale”, a spus ministrul, care a fost primit de întreaga echipă a Direcției Serviciului Juridic al Administrației Asigurărilor Sociale. // Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Escrivá vizitează Serviciul Juridic al Securității Sociale