În această după-amiază, ministrul Educației, Josep Gonzàlez-Cambray, a pus prima piatră a noii clădiri a Școlii Mare de Déu del Roser din Vallmoll. A făcut-o împreună cu primarul municipiului, Lluís Cusidó, iar la eveniment a participat și directorul general al Centrelor Publice al Departamentului Educației, Jean Marc Segarra.

Șeful Educației a reamintit proverbul chinezesc: „ Când asigurați un an, plantați porumb. Când asigurați timp de zece ani, plantați copaci. Când asigurați viața, instruiți și educați oamenii ”, afirmând că „ astăzi cu această primă piatră semănăm sămânța noii școli din Vallmoll”.

În actul punerii primei pietre, consilierul, primarul și elevii școlii au umplut capsula timpului. Un container care este așezat cu prima piatră a clădirii și care, în acest caz, va include monede cu curs legal, coperți ale ziarelor zilei, scrisori de la elevi – cu valorile dorite pentru noua școală – precum precum și fotografii ale grupelor de clasă.

Pentru a face posibilă construcția centrului, Departamentul Educației și Consiliul Local din Vallmoll au semnat un acord de colaborare pentru construirea unei linii de 1 linie. școală și înlocuirea actualei clădiri a școlii Mare de Déu del Roser, cu un buget de execuție planificat de 3. 200. €. Centrul are în anul școlar în curs 134 elevi între copii de clasa a 3-a și a 6-a.

Anterior, șeful de Educație a vizitat orașul Vallmoll Hall, a avut o scurtă întâlnire cu primarul și a semnat cartea de onoare.

Mai 2022

Sursa: Ministrul Educației pune piatra de temelie a noii clădiri a Școlii Mare de Déu del Roser de Vallmoll