directori ai școlilor din Vic, împreună cu primarul municipiului, Anna Erra. La întâlnire a participat și directorul Serviciilor Teritoriale de Educație din Catalonia Centrală, Gemma Boix.

Ministrul a evidențiat Vic ca exemplu de muncă în favoarea școlarizării echilibrate a elevilor: „ Unul dintre motivele vizitei este recunoașterea modelului educațional al orașului. . Un model Vic care începe cu un scop foarte clar, ca școlile să nu fie segregate și să servească elevii din realitatea și contextul fiecărei școli, iar asta trece prin proiecte educaționale școlare care să poată educa elevii astfel încât să învețe nu doar cunoștințe, ci și valori, să știi să faci lucruri și să trăiești împreună ”.

Referindu-se și la modelul Vic, Gonzàlez-Cambray a amintit că anul viitor de la Departamentul Educației „ oferim instrumente, identificând elevii vulnerabili înainte de a intra în sistemul de învățământ. De aici rezervăm locuri în toate centrele plătite cu publicul pentru a face această repartizare echilibrată a studenților cu noutatea care nu se întâmplase până când ajung cu sprijin financiar de la primul student ”. Cambray a remarcat că Educația lucrează pentru a se asigura că școlile primare nu sunt segregate și „ ne-am oglindit și în modelul Vic pentru a defini un model de oraș și a avea o nouă perspectivă, astfel încât să existe o segregare între studenți ”

Sursa: Ministrul Educației, Josep Gonzàlez-Cambray , se întâlnește cu conducerea centrelor Vic