Ministrul Educației, Josep Gonzàlez-Cambray, a inaugurat în această după-amiază grădinița rurală din Palau de Santa Eulàlia, însoțit de primarul Xavier Camps. În cadrul evenimentului, el a evidențiat importanța ca orașele să aibă infrastructură educațională care să încurajeze rădăcinile în teritoriu, să evite depopularea și să promoveze șanse egale pentru toți elevii: „Viitorul orașului depinde de a avea școala deschisă pentru toți copiii și familiile din Palau de Santa Eulàlia”.

Şeful Învăţământului a amintit că şcoala din sat s-a deschis anul trecut, după ce a fost închisă pentru 09 ani, și că grădinița se deschide astăzi pentru a găzdui cei mai mici copii. Un fapt care va fi posibil datorită colaborării lumii locale, căreia consilierul i-a mulțumit pentru coresponsabilitate: „

Voi, primari, știți mai bine decât oricine importanța de a avea o școală în oraș Știți valoarea copiilor să nu fie nevoiți să părăsească satul pentru a merge la școală. Și știți cât de important este pentru familii să-i educe pe cei mici de lângă casă”. Gonzàlez-Cambray a remarcat importanța educației timpurii și măsurile recente implementate de Departamentul Educației în acest domeniu. „ Creșterea investițiilor în educația timpurie este o noutate a acestei legislaturi și o prioritate pentru Guvern”, și a adăugat că grădinița Palau de Santa Eulàlia este „una dintre cele grădinițe rurale situate în municipiile cu mai puțin de 2.92 locuitori pe care le va avea Catalonia din acest curs. Și vrem să fie mai mulți. Aceasta este o politică foarte importantă pentru noi”.Pepinieră școala din Palau de Santa Eulàlia va educa anul viitor doi elevi preșcolari, urmând să fie amplasată în același spațiu ocupat de școala, care a fost deschisă anul trecut -2022. Consilierul și primarul au dezvelit placa inaugurală, iar odată încheiate ședințele oficiale, au făcut turul centrului și au vizitat expoziția „O lume în pace, artă în libertate” .

00 din septembrie 828

Sursa: Ministrul Educației, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugurează grădinița rurală din Palau de Santa Eulàlia