Ministrul Culturii, Natàlia Garriga i Ibáñez, a efectuat astăzi o vizită instituțională la Sant Feliu de Llobregat și s-a întâlnit cu primarul orașului, Oriol Bossa i Pradas, pentru a afla din prima mână despre inovația inițiative culturale care se dezvoltă în acest municipiu din Baix Llobregat. Ministrul a fost însoțit de delegatul Guvernului la Barcelona, ​​​​Joan Borràs; și al directorului Serviciilor Teritoriale de Cultură din Barcelona, ​​​​Andreu Felip. Garriga a sărbătorit angajamentul lui Sant Feliu față de cultura digitală și „audiovizualul, de asemenea, priorități ale Guvernului și Departamentului Culturii. Primarul și consilierul au decis să conlucreze în această linie pentru a promova inițiative care implică o transformare economică și socială a municipiului, și la care toți cetățenii pot avea acces. Ministrul Culturii s-a interesat de facilitățile culturale locale legate de dezvoltarea culturii digitale și a vizitat Co-Innova Lab Sant Feliu și MTK Space.

Co-Innova Lab Sant Feliu este situat în Torre del Roser, al Primăriei, și este un spațiu de laborator în care inovația încorporează impactul social, tehnologia și metodologie și instrumente de colaborare. Innova Sant Feliu este locul perfect pentru a promova antreprenoriatul și creativitatea emergentă care dezvoltă proiecte care creează oportunități și transformă societatea. În acest spațiu s-a desfășurat în această vară FEMPower Up Sant Feliu, primul incubator de jocuri video cu perspectivă de gen la nivelul întregului stat. Co-Innova găzduiește și Centrul Sportiv Electronic de Înaltă Performanță Heron Sant Feliu, unde cluburile sportive tradiționale pot primi informații, consiliere, pregătire și sprijin profesional în domeniul sporturilor electronice.

. Diferitele spații și încăperi ale Torre del Roser găzduiesc diverse proiecte: antreprenori rezidenți, laborator de inovare educațională, transmisiuni în streaming , incubatoare și acceleratoare de antreprenori, ateliere etc. care mizează pe impulsul municipal.dincolo de închirierea decorurilor şi a mijloacelor audiovizuale. Echipa lui modelează creativitatea și o transformă în proiecte viabile gata să crească.538135 Sursa: 538135 Ministrul Culturii vizitează Sant Feliu de Llobregat și facilitățile sale pentru promovarea culturii digitale