Astăzi, ministrul Culturii, Natàlia Garriga i Ibáñez, a efectuat o vizită instituțională în portul Tarragona și în facilitățile sale dedicate activității culturale, invitată de Autoritatea Portuară a Portului Tarragona.

În timpul vizitei, ministrul a declarat că este pe deplin conștientă de „importanța munca pe care Portul Tarragona o desfășoară pentru a-și menține componenta port/oraș, păstrându-și în orice moment vocația de durabilitate deschisă culturii și esenței teritoriului său”. Vizita ministrului a început la sediul instituțional al portului Tarragona, unde a fost primită de președintele acestuia, Josep Maria Cruset i Domènech, și de directorul general al acestuia, Ramon I. Garcia Rodríguez. Ministrul s-a întâlnit cu membrii Comitetului Executiv al entității și i-a semnat Cartea de Onoare.

Garriga a vizitat apoi instalațiile Muzeului Portului Tarragona, în refugiu 2 al Moll de la Costa, însoțit și de directorul acestuia, Mercè Toldrà. Din vara anului 2020, Portul Tarragona lucrează la procesul de renovare cuprinzătoare a spațiului cultural și istoric al orașului. Lucrările s-au finalizat în aproape un an în care depozitul, construit în prima treime a secolului al XX-lea, a devenit un spațiu nou și modern de expunere a colecției de patrimoniu a portului și, în același timp, o nouă ofertă muzeală caracterizată prin media audiovizuală și interactivă avansată

Vizita ministrului a continuat cu un tur al Muzeului Național Muzeul de Arheologie din Tarragona (MNAT) se află în prezent la Tinglado 4, pe Moll de Costa. Directorul Mònica Borrell l-a însoțit pe șeful Culturii în această vizită. Moll de Costa a devenit un brand cultural în Tarragona și include spații precum tinglados, Muzeul, Arhiva și străzile cartierului maritim Serrallo.

Sursa: Ministrul Culturii vizitează portul Tarragona și facilitățile sale dedicate activității culturale