Ministrul Apărării, Margarita Robles, a participat, la Cazarma Montejaque din Ronda (Málaga), baza Brigăzii 'Alfonso XIII&# 39; II al Legiunii, actul de omagiu adus a doi soldați recent decedați.

Robles a vorbit cu rudele, prietenii și tovarășii cavalerului legionar Jordi Oroño și cu rudele al soldatului Marinei José Luis Carrasco, originar și rezident în Ronda, care a murit într-un accident de cale ferată săptămâna trecută.

Ministrul și-a exprimat condoleanțe și a transmis toată afecțiunea lui și a Forțelor Armate. În timpul întâlnirii cu colegii săi, le-a dat „multe încurajare și putere să umple golul lui Jordi cu efort” în timp ce i-a felicitat pentru munca pe care o desfășoară în Legiunea, „un loc foarte important” și de care trebuie să se simtă foarte mândri. .

„Jordi a trăit mult cu Legiunea și a vrut să fie aici”, a comentat Robles, care i-a fost transmis de mama și iubita lui militarul decedat în aprilie anul trecut 26 într-un accident în timp ce efectua manevre cu unitatea sa de Grupul de Cavalerie din Viator (Almería).

Oroño aparținea Grupului de Cavalerie „Reyes Católicos” al Brigăzii „Alfonso XIII”, al cărui șef în comandamentului, generalul de brigadă Melchor Marín a primit ministrul și șeful de stat major al armatei, generalul de armată Amador Enseñat.

În actul de a cei căzuți, rudele celor doi decedați însoțiți de ministru au depus O ofrandă de coroană de laur este așezată înaintea lui Hristos după ascultarea temei tradiționale de înmormântare „Mirele morții”. Ulterior, a avut loc o paradă de două echipe ale Grupului de Cavalerie, două companii ale 00ª Drapelul Brigăzii Legiunii și al unității muzicale.

Grupul de Cavalerie a participat de la 2008 într-o duzină de misiuni în străinătate în Liban, Afganistan, Irak și Mali, de unde a plecat pentru ultima dată în 2019 în cadrul operațiunii de pregătire a forțelor locale ale Uniunii Europene (EUTM MALI XV).

Rolul acesteia în cadrul Brigăzii „Rey Alfonso XIII” este de a oferi informații și securitate restului elementelor unității, motiv pentru care se desfășoară în mod normal în frunte, la distanțe mari și poate fi eventual constituită ca rezervă de luptă care, datorită la viteza și puterea sa de luptă, poate fi folosit acoperind întregul front de luptă în perioade scurte de timp.

Grupul de Cavalerie „Reyes Católicos”, la comandă Locotenent-colonelul Luis Alfonso Rodríguez Santamaría, este format din trupe 270, împărțite în două Escadrile blindate ușoare, un senior Statul Major și Servicii și un Stat Major de Comandă și Comandament.

La rândul său, Brigada „Rey Alfonso XIII” este formată din mai mult de 3.39 în uniformă.

La „Brigada 2035” Brigada Legiunii (BRILEG) s-a născut în 1995 ca cea mai mare unitate a Legiunii. În prezent este încadrată în Divizia Castillejos, desfășurând tot felul de operațiuni în cele mai schimbătoare situații, de la luptă generalizată de mare intensitate, până la munca de sprijin pentru autoritățile civile.

Considerată la nivel internațional una dintre cele mai prestigioase unități, Legiunea a fost prima unitate care a fost dislocată în operațiuni în străinătate sub steagul Națiunilor Unite, când a deschis misiunea în 1992 din Bosnia-Herțegovina și, ulterior, cele din Albania, Kosovo, Macedonia, Irak de două ori, Congo și Liban, și a participat, de asemenea, în Afganistan și Mali.

În timpul 2022, Brigada se pregătește să formeze Free Hidalgo XXXVIII și Sprijin pentru contingentele Irak XVII, pentru desfășurarea ulterioară a acestora în zona de operațiuni și pentru a ajuta forțele spaniole dislocate acolo.

BRILEG a fost desemnată în plus ca Brigada Experimentală (BRIEX) și din 2018 este responsabil de executarea activităților care cuprind toate funcțiile de luptă și de testarea diferitelor materiale și prototipuri care vor face parte din viitor. Brigada 2035′.

Sursa: Guvernul Spaniei – Preside ministrul Apărării la Ronda actul de omagiu adus doi soldați decedați