Ministrul Apărării, Margarita Robles, a aflat despre Unitatea de Drone a Unității Militare de Urgență (UDRUME), o capacitate nou creată, care răspunde efortului de îmbunătățire a răspunsului Forțelor Armate în situații complexe și care le va permite să opereze. în zonele aeriene, terestre și acvatice, ultimele două fiind cele mai mari noutăți.

Aceasta este atât o unitate operațională, cât și de instruire, care va avea înaltă tehnologie și va fi un reper pentru membrii UME în predarea și utilizarea sistemelor aeriene fără pilot, cunoscute și sub denumirea de RPAS. Instalarea sa finală va fi amplasată la baza militară a armatei „Conde de Gazola”, din San Andrés del Rabanedo (León).

La sosirea la Cartierul General, Robles a fost primit de șeful UME, generalul locotenent al armatei Luis Martínez Meijide, și de șeful Bazei Aeriene Torrejón, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Alfonso María Reyes.

Ministrul a participat apoi la proiecția unui videoclip despre unitate și la o prezentare a șefului de stat major al UME, colonelul armatei Pedro Aneiros, în care s-a evidențiat că principalele misiuni ale UDRUME vor fi, pe de o parte, intervenția în sine, și pe de altă parte, întărirea capacităţilor batalionului când vine vorba de intervenţie.

În timpul unei prezentări statice a dronelor, Robles s-a arătat interesat de caracteristicile fiecăreia dintre ele și a arătat un interes deosebit față de cele care au fost folosite recent în timpul erupției vulcanului La Palma. De asemenea, a aflat despre cele mai recente achiziții și a participat la o simulare live a zborului unei drone pentru structurile prăbușite.

„Dronele reprezintă cel mai calitativ, esențial și fundamental salt în acea sarcină importantă pe care o are UME, care este lupta împotriva situațiilor de urgență și în cele din urmă protecția vieților umane și salvarea oamenilor”, a subliniat Robles despre UDRUME, care se așteaptă să să își atingă capacitatea de operare inițială până la sfârșitul anului 2023 și capacitatea maximă în iunie 2025.

Ministrul a mai subliniat că în diferitele situații de urgență în care Unitatea a folosit drone, precum căutare și salvare, inundații, incendii forestiere sau operațiunea vulcanică „La Palma”, aceste vehicule s-au dovedit a fi un instrument excelent care ajută la conservarea siguranța celor afectați și a celor implicați.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, observă noile drone ale Unității Militare de Urgență.

De asemenea, Robles a mulțumit UME pentru că este în fiecare zi „un exemplu de angajament și eficiență” și „că a fost mereu prezent acolo unde este necesar”.

În cadrul prezentării sale, șeful de cabinet al UME a subliniat că dronele vor permite o mai bună evaluare a dezastrelor și a situațiilor de urgență, ceea ce va permite desfășurarea unor acțiuni mai rapide și mai eficiente.

„Vom obține mai multe informații reale despre ceea ce se întâmplă și vom putea interveni mai eficient. Cu această unitate și cu aceste mijloace pe care ne dorim să le avem, vom fi în fruntea a tot ce ține de biologic și chimic. ”, a spus colonelul Aneiros.

UME își consolidează astfel predispoziția de a-și îmbunătăți procedurile și de a-și extinde capacitățile ca urmare a experienței dobândite și în favoarea evoluției noilor tehnologii. UDRUME va fi, de asemenea, un centru de predare și un reper în pregătirea, perfecționarea și pregătirea operatorilor.

„Revoluție tehnologică”
La act a fost prezentă și secretarul de stat pentru apărare (SEDEF), Amparo Valcarce, care a subliniat că noua unitate reprezintă o piatră de hotar care răspunde solicitărilor din ce în ce mai mari ale misiunilor cu care se confruntă UME și că aceasta este rezultatul. de progres tehnologic, inovare, cercetare și formare de înaltă calitate.

„Cred că astăzi marchează o nouă piatră de hotar, pentru că va însemna o revoluție tehnologică completă în cadrul UME, care o va pune în fruntea serviciilor de urgență și a acțiunii în fața unor catastrofe majore, nu doar în Europa, ci și în lume. .”, a declarat SEDEF.

După cum a subliniat Valcarce, dezvoltarea unității va fi un „pol de atracție” care va avea un impact foarte pozitiv, pe de o parte, asupra relațiilor academice cu Universitatea din León, dar și asupra colaborării și întăririi sectorului industrial, tehnologic. și țesutul de afaceri din León și mediul său, în conformitate cu politicile promovate de Guvern.

Capacitățile operaționale și de antrenament ale acestei unități, care va raporta Batalionului de Transmisie UME (BTUME), se vor concentra pe manipularea dronelor în scenarii aeriene, terestre și pe apă. Domeniile de acțiune vor fi Comandă și Control, Informații, Intervenție, CBRN (Nuclear, Radiologic, Bacteriologic și Chimic) și Logistică. În plus, vor avea capacități tehnologice speciale precum cartografierea 3D, eșantionarea CBRN sau imagistica hiperspectrală, care permit surprinderea detaliilor invizibile pentru ochiul uman.

Amplasarea în provincia León se datorează faptului că este un loc strategic datorită apropierii de alte instituții cu care să se genereze sinergii, precum Comandamentul Artileriei de Câmp, Grupul de Obținere a Sistemelor Aeriene, Cuadros, de la Național. Institutul de Tehnologie Aerospațială (INTA) și Aerodromul Militar León, printre altele.

Dronele Unității Militare de Urgență

Mai multe informatii Unitatea militară de urgență (UME) Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Apărării participă la prezentarea noii Unități de Drone UME