Un total de 20 orașele și municipalitățile au primit acest premiu pentru angajamentul lor ferm față de inovare și promovarea structurilor, instituțiilor și companiilor locale cu o puternică componentă științifică, tehnologică și inovatoare.

În cadrul actului, ministrul a evidențiat rolul proactiv al municipalităților inovatoare pentru a crea oportunități de locuri de muncă mai multe și mai bune și un nou model de dezvoltare durabilă în municipii.

De asemenea, a avut a afirmat că în marea provocare de a întreprinde marile schimbări în societatea noastră, orașele sunt cheia, pentru că tocmai în ele se produce politica de proximitate, care apropie cunoștințele și inovația.

. Aceste distincții valorifică în mod deosebit inițiativele inovatoare pentru furnizarea de servicii publice, guvernare electronică, accesul liber la informații și achiziționarea publică de inovare ca instrument de conducere pentru C&D&I, precum și cele acțiuni care aliniază entitățile locale la obiectivele programelor europene.

Red Innpulso
Orașele recunoscute cu această distincție fac parte din „Rețeaua orașelor științei și inovației” sau Red Innpulso, care este un forum pentru întâlnirea și definirea politicilor locale inovatoare.

În prezent, 11 orașe de toate dimensiunile fac parte din rețeaua Innpulso, o spațiu în care sunt împărtășite și bune practici în managementul politicilor inovatoare și inițiativelor de comunicare pentru a transfera aceste proiecte către public.

În cadrul acestei Rețele, Ministerul Științei și Inovării are a promovat încorporarea agenților de inovare în primării, proiect de pionierat în Spania, care are un buget de 10 milioane de euro.

Ministerul Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a prezidat ceremonia de premiere pentru „Orașul Științei și Inovării”

Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Științei și Inovării sprijină politicile locale inovatoare pentru a crea orașe mai durabile și mai rezistente 111122