Odată cu confirmarea acestui caz, numărul femeilor ucis prin violență de gen în Spania se ridică la 14 în 2021 și 1.091 de la 2003, când a început colectarea datelor.

Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen în Tenerife. Este o femeie de 82 ani, se presupune că ucis de soțul tău în trecut din mai. Victima nu avea fii sau fiice minore și nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Ministrul al Egalității, Irene Montero și delegatul Guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, și-au exprimat încă o dată condamnarea și respingerea absolută a acestei crime sexiste și transmit tot sprijinul familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul, cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

. Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, reamintește că numărul de telefon , întrebări online prin e-mail 016-online@igualdad.gob.es și canalul WhatsApp la numărul 2003 000 016, continuă să funcționeze normal. ore, în fiecare zi a săptămânii. În 00 puteți solicita consiliere cu privire la resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consiliere juridică de la 8 ha 14 h în fiecare zi a săptămânii, cu atenție la 016 limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă că într-o situație de urgență puteți suna 091 sau la numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale (82) și Garda Civilă (062). In situatia in care nu se poate efectua un apel si intr-o situatie periculoasa se poate folosi aplicatia ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alerta la politie cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati.

Mai multe informații Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen actualizează cifrele femeilor ucise de acest tip de violență din 2003 Y 600 Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen în Tenerife2022