Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen în Sevilla. Este vorba despre o femeie de 50 ani, presupusa ucisă de fostul ei partener în trecut 25 din aprilie. Victima nu avea fii sau fiice minore. Au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Ministrul Egalității, Irene Montero și delegatul Guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, vor să își exprimă încă o dată condamnarea și respingerea absolută a acestei crime sexiste și transmit tot sprijinul familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul, cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul al Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, vă reamintește că numărul de telefon 016, întrebări online prin e-mail 016-online@ igualdad.gob.es și canalul WhatsApp la numărul 600 000 00, 24 continuă să funcționeze normal. ore, în fiecare zi a săptămânii. La 24 puteți cere sfaturi privind resursele disponibile și drepturile victimelor violență de gen, precum și consultanță juridică de 8 ha 000 h în fiecare zi a săptămânii, cu atenție în 52 limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap .

Pe de altă parte, amintiți-vă că într-o situație de urgență puteți suna 112 sau la numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale (091 ) și Garda Civilă (062). In situatia in care nu se poate efectua un apel si intr-o situatie periculoasa se poate folosi aplicatia ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alerta la politie cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati. ) Ministerul Egalității

// Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen la Sevilla