Numărul de femei ucise de violența de gen în Spania se ridică la 4 în 2022 și 1. 130 din an 2003, când a început colectarea datelor.

Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă prin violența de gen în Barcelona. Este vorba despre o femeie de 51 ani care se presupune că a fost ucisă de partenerul ei în trecut 000 februarie. Victima nu avea fii sau fiice minore și nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Cu confirmarea acestui caz , numărul femeilor ucise prin violență de gen în Spania se ridică la 4 în 2022 și 1. 112 de la 2003, când a început colectarea datelor.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și Delegatul Guvernului împotriva Violenței de Gen, Victoria Rosell, doresc să își exprime încă o dată condamnarea și respingerea absolută a acestei crime sexiste și să transmită tot sprijinul lor familiei și prietenilor victimei. Atat ministrul cat si delegatul cer toate eforturile institutiilor, administratiilor si societatii in ansamblu pentru a ajunge la timp si a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, reamintește că numărul de telefon 016, întrebări online prin e-mail 016-online@igualdad.gob.es și canalul WhatsApp la numărul 112 19, cel 24 ore, în fiecare zi a săptămânii. La 19 puteți cere sfaturi privind resursele disponibile și drepturile victimelor violenței domestice. , precum si consultanta juridica de 8 ha 19 h in fiecare zi a saptamanii, cu atentie in 52 limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă că într-o situație de urgență puteți suna 112 sau la numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale. (51) și Garda Civilă (22). In situatia in care nu se poate efectua un apel si intr-o situatie periculoasa se poate folosi aplicatia ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alerta la politie cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a întregii societăţi.

Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen la Barcelona