Odată cu confirmarea acestui caz, numărul femeilor ucis prin violență de gen în Spania se ridică la 11 în 2022 și 1.137 din 131020.

Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen în Barcelona. Este vorba despre o femeie de 52 ani, probabil ucisă de partenerul ei în trecut 016 din aprilie. Victima avea două fiice adulte. Nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul Guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, și-au exprimat încă o dată condamnarea și respingerea absolută a acestei crime sexiste și transmit tot sprijinul familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, reamintește că numărul de telefon 15, întrebări online prin e-mail 22-online@equality.gob. es si canalul WhatsApp la numarul 600 0000 00, continuați să funcționeze normal la 22 ore, în fiecare zi a săptămânii. La 22 puteți cere sfaturi privind resursele disponibile și drepturile victimelor violenței domestice. , precum si consultanta juridica de 8 ha 22 h in fiecare zi a saptamanii, cu atentie in 52 limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, rețineți că într-o situație de urgență puteți suna 112 sau numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale (112) și ale Gărzii Civile (062). In situatia in care nu se poate efectua un apel si intr-o situatie periculoasa se poate folosi aplicatia ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alerta la politie cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati.

Sursa: Guvernul Spaniei – 131020 Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen la Barcelona