O româncă din Girona a primit un răspuns negativ de la SEPE (fostul INEM) la solicitarea depusă pentru ajutorul social oferit în Spania persoanelor de 55 de ani – „subsidio para mayores de 55 años”.

Motivul invocat de instituția publică a fost acela că femeia trebuie să contribuie încă 3 ani și două luni ca să poată primi acest ajutor..

Elena D.: Locuiesc în Girona din anul 2000. Am lucrat în România 23 ani, iar în Spania 11 ani și 8 luni. Am implinit 55 ani în luna aprilie și vă rog să îmi spuneți dacă am dreptul la ajutorul de 55 ani.

Ce trebuie să fac? Unde trebuie să merg? Ce acte sunt necesare? Vă mulțumesc.

Cristina Florea – atașatul Ministerului Muncii din România, la Ambasada din Madrid:

La modul general, pentru a primi “subsidio para mayores de 55 anos”, in afara de indeplinirea criteriului de varsta si de venit si de terminarea dreptului la alte tipuri de prestatii este nevoie sa se cotizeze cel putin 15 ani pentru pensie si cel putin 6 ani pentru somaj.

Cum fiecare caz are particularitatile lui, o voi contacta direct pe doamna Elena, iar daca este vorba de vreo neintelegere sau nerespectare a drepturilor dumneaei, vom trimite cazul catre SEPE (INEM) – Directia Prestatii.

Ai o întrebare? Scrie-ne prin email la [mail]redactia@romanul.eu[/mail]