In urma unor investitii de 110 milioane de euro, autoritatile madrilene au reusit sa extinda o linie a metroului din capitala Spaniei cu 1,5 km.Presedintele regiunii Madrid, Esperanza Aguirre si primarul Madridului, Alberto Ruiz Gallardon, au inaugurat astazi prima portiune a proiectului de extindere a retelei de metrou.

Cu aceasta ocazie a fost data in folosinta extinderea Liniei 9 care se prelungeste din cartierul Herrera Orria pana in Mirasierra. Noua statie se afla la intersectia Avenida Ventisquero de la Condesasi strazile Portera del Cura si Mirador de la Reina.

Acest tunel a fost realizat fara ajutorul unei masini de facut tunele si, potrivit autoritatilor, mijloacele au fost lopata si tarnacopul. Aceasta a fost doar prima portiune din proiectul de extindere a liniei, in viitor urmand sa fie executat un alt tunel de 1,4 km lungime care va face legatura cu o noua statie ce va fi construita pe aceeasi linie.

Autoritatile madrilene afirma ca atunci cand proiectul va fi finalizat in totalitate, noile statii vor fi un beneficiu pentru aproximativ 50.000 de locuitori care se vor putea deplasa mai usor prin Madrid si prin regiune.