FC Barcelona s-a impus cu autoritate in fata lui Atletico Madrid cu 5 la 0, intr-un meci in care argentinianul Leo Messi a stralucit din nou. Echipa antrenata de Josep Guardiola a reusit sa obtina o victorie importanta in fata lui Atletico Madrid (5-0), in cadrul celei de-a sasea etape a campionatului spaniol Primera Division, pe baza unui joc de echipa de mare nivel si cu o contributie exceptionala din partea lui Leo Messi.

Ploaia care a cazut in timpul meciului pe Nou Camp nu l-a impiedicat pe Leo Messi sa marcheze un hat-trick, in poarta madrilenilor de la Atletico, care veneau cu sperante mari dupa debutul senzational al lui Falcao.

FC Barcelona a controlat aproape tot meciul, cu exceptia momentului din minutul 4, in care portughezul Tiago a trimis o minge in bara transversala a portii lui Victor Valdes. Un gol in favoarea madrilenilor ar fi schimbat probabil scenariul confruntarii.

Barcelona a inceput insa sa controleze jocul cu o schema (3 – 4- 3) executata perfect de elevii lui Guardiola, iar Diego si Falco, jucatorii de baza din schema gandita de Gregorio Manzano, au fost scosi din joc.

Un genial David Villa a reusit sa marcheze primul gol pentru Barca, dupa o pasa a lui Xavi. La scurt timp, Miranda a marcat in propria poarta, intr-o incercare de a devia un atac al catalanilor, insa Messi a fost cel care a declarat meciul terminat cu un gol executat in prima jumatate de ora de joc, dintr-o manevra care a lasat toata apararea adversa cu gura cascata.

Faza a inceput cu Messi care a executat un out si dupa ce a primit mingea inapoi de la Pedro a luat-o direct spre poarta lui Courtois dribland pe oricine i s-a pus in cale. In fata portii, argentinianul a facut o miscare din solduri si o schimbare de ritm prin care a reusit sa-l pacaleasca pe belgian, dupa care a trimis mingea in poarta cu stangul, la coltul scurt.

Dupa pauza, Barcelona a controlat meciul in continuare, iar urmatorul gol s-a produs in minutul 72 cu semnatura unui Leo Messi magistral, care si-a completat hat-trickul in prelungiri. Scorul final de 5 – 0 a intarit imaginea unui FC Barcelona solid si cu pretentii serioase pentru titlul pus in joc in acest sezon.

Goluri

1-0. Min.8, Villa.

2-0. Min.14, Miranda (p.p)

3-0. Min.25, Messi.

4-0. Min.72, Messi.

5-0. Min.90+1, Messi.