Tragicul incendiu din clubul Colectiv din București a provocat reacții și din partea executivului spaniol, care a organizat anul acesta mai multe reuniuni cu oficiali români.

La o zi după tragicul accident de la București, soldat până acum cu 32 de morți și 136 de răniți, guvernul Spaniei și-a exprimat „marea consternare după producerea incendiului dintr-o discotecă din București, care a cauzat zeci de morți și în jur de două sute de răniți, unii dintre ei foarte grav”.

Guvernul Spaniei transmite cele mai profunde condoleanțe familiilor și apropiaților victimelor și dorește o grabnică însănătoșire celor răniți. Spania transmite sprijinul total și solidaritatea cu autoritățile și poporul român în aceste momente triste”, se precizează în comunicatul emis de Ministerul spaniol de Externe.

Mesajul executivului de la Madrid a fost publicat la o zi după ce ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, își încheiase o vizită cu o agendă intensă în Spania.

Aurescu a avut discuții cu omologul său Jose Manuel Garcia Margallo, împreună cu care susține crearea unei Curți Internaționale împotriva Terorismului, dar și cu ministrul Justiției, Rafael Catala, căruia i-a transmis dorința românilor din Spania de a beneficia de dubla cetățenie și cea a bisericii ortodoxe române de a fi recunoscută oficial în Spania.

Printre răniții incendiului din clubul Colectiv se numără și doi cetățeni spanioli, care au scăpat cu viață.