Premierul Spaniei a remarcat faptul că în primii 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană relațiile dintre cele două țări au fost foarte intense.

Schimbarea recentă a conducerii guvernului României l-a determinat pe premierul Spaniei, Mariano Rajoy, să transmită o scrisoare de felicitare omologului său Mihai Tudose.

Colaborăm strâns în interiorul Uniunii Europene, în NATO și în cadrul Organizației Națiunilor Unite și avem puncte de vedere asemănătoare privind soluțiile pe care trebuie să le adopte Europa și comunitatea internațională în fața provocărilor cu care se confruntă”, spune șeful executivului spaniol în scrisoarea transmisă premierului român Mihai Tudose.

Popularul Mariano Rajoy subliniază și faptul că „prietenia noastră se bazează pe legăturile puternice dintre societățile noastre” și „trebuie remarcată comunitatea românească rezidentă în Spania, care este un exemplu autentic de integrare”.

Scrisoarea premierului spaniol se încheie cu promisiunea unui relații de colaborare în vederea întăririi legăturilor dintre cele două guverne.