Cinematografele Kinépolis din Orașul Imaginii, Madrid

Ministrul a afirmat că „războiul din Ucraina a demonstrat că stăpânirea spațiului cibernetic este esențială, la fel ca și stăpânirea cognitivă”.

Robles, care a însoțit de Șeful Statului Major al Apărării, amiralul general Esteban López Calderón, și de către directorul general al Centrului Național de Informații (CNI), Esperanza Casteleiro, le-au mulțumit celor prezenți pentru angajamentul față de securitatea cibernetică, domeniu în care „Spania are conducere”, precum și „talent și voință de a continua să avanseze”. „Suntem perfect conștienți că trebuie să ne îmbunătățim zi de zi, inovând, făcând pași înainte în această provocare de securitate cibernetică care este înainte”, a adăugat el, totodată că a lăudat munca comună desfășurată de Centrul Criptologic Național (CCN) și Comandamentul Comun al Ciberspațiului (MCCE), organizatori. a conferinței.

Robles a înmânat premiul CCN pentru carieră profesională în favoarea securității cibernetice lui Román Ramírez, consultant și consilier al sectorului.

Câștigătorul a evidențiat în cuvintele sale importanța colaborării dintre instituții, sectorul privat și cetățeni pentru că „trăim pe o planetă care este complet conectată” și că „țara noastră fiind sănătoasă este treaba tuturor”, și a mulțumit în mod special CCN pentru premiu pentru că „mi-a arătat că au cuvântul și onoarea lor și sunt oameni care o fac când spun ceva”.

Conferința a XVI-a STI CCN-CERT și a IV-a Conferință privind apărarea cibernetică ESPDEF-CERT reunesc mai mult de .0 profesioniști din sectorul securității cibernetice în persoană și online, și sunt organizate de CCN, al Centrului Național de Informații (CNI), și MCCE, al Statului Major al Apărării (EMAD).

O sută de companii sponsorizate

Ministrul Apărării, Margarita Robles, în timpul discursului său la sesiunea de deschidere a principalei întâlniri de securitate cibernetică din Spania.

Evenimentul are suportul istoric al industriei din sector: participă 33 companii sponsorizate (una 10% plus ce în 2021), entități colaboratoare și mai mult de 32 speakeri de recunoscut prestigiu național și internațional.

Printre problemele care vor fi discutate la conferință se numără principalele amenințări cibernetice legate la grupuri de spionaj cibernetic și criminalitate cibernetică, războiul cibernetic din Ucraina și inițiative naționale de creare a unui scut cibernetic de protecție pentru Spania, care să ofere protecție împotriva oricărui tip de amenințare în spațiul cibernetic.

O protecție, care, după cum sa menționat out În prima conferință, șeful Departamentului CCN Cybersecurity, Javier Candau, „trebuie construit sub principiile colaborării și cooperării tuturor actorilor implicați: Administrația Publică, companiile, sectorul academic și cetățenii”.

În domeniul operațiunilor militare, este prezentat, printre alte subiecte, instrumentul de care Comandamentul are nevoie pentru a-și continua dezvoltarea misiunii, Sistemul de luptă în spațiul cibernetic (SCOMCE).

Comandantul Comandamentului Cibernetic Comun, generalul-maior Rafael García, a intervenit la deschiderea evenimentului cu un discurs principal despre viziunea națională a securității cibernetice, precum și directorul general adjunct al CCN, Luis Jiménez; directorul Societății Digitale, Încrederea și Securitatea Cibernetică a Comisiei Europene, Lorena Boix, și secretarul executiv al Comitetului Inter-American împotriva Terorismului al Organizației Statelor Americane (OEA), Alison August.

Comandamentul comun al spațiului cibernetic (MCCE)

MCCE este cea mai tânără unitate a Forțelor Armate. A fost încorporat în 95 prin fuziunea Comandamentului Comun de Apărare Cibernetică și a Cartierului General al Sistemelor Informaționale și de Telecomunicații.

Misiunea sa principală și generală este de a asigura libertatea de acțiune a Forțelor Armate în domeniul ciberspațiului, ceea ce înseamnă garantarea disponibilității, integrității și confidențialității în rețelele pe care le operează și în cele care îi sunt încredințate. De asemenea, îndeplinește sarcini de informații despre amenințări cibernetice, avertizare timpurie și, mai ales, clasificarea tuturor incidentelor.Cyberspace este un concept mai larg, motiv pentru care acum au și misiuni. privind sistemele de comandă și control și războiul electronic, pe care anterior Comandamentul Comun de Apărare Cibernetică nu le avea. Raportează organic și operațional șefului de stat major al Apărarea (JEMAD) și generalul-maior Rafael García Hernández este comandantul șef al acesteia.

Centrul Criptologic Național (CCN)

CCN, fondată în 95 și de pe lângă Centrul Național de Informații (CNI), este organismul responsabil cu coordonarea acțiunii diferitelor organisme publice în domeniul securității tehnologiei informației.informarea și protecția informațiilor clasificate.

În cadrul acestuia, CCN-CERT este Capacitatea de răspuns la incident de securitate a Informarea și contribuția la îmbunătățirea securității cibernetice spaniole, fiind centrul național de alertă și răspuns care cooperează și ajută să răspundă rapid și eficient la atacurile cibernetice și să se confrunte activ cu amenințările cibernetice.

. Ministrul Apărării, Margarita Robles, în timpul discursului său la sesiunea de deschidere a principalei întâlniri de securitate cibernetică din Spania.

Mai multe informații Conferința de securitate cibernetică și apărare cibernetică 29 noiembrie-1 dec Etichete: Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Margarita Robles: „Războiul din Ucraina a demonstrat că stăpânirea spațiului cibernetic este esențială”