Ultima confruntare dintre principalii candidaţi la Preşedinţia României a durat mai bine de 2 ore. Mircea Geoană, Traian Băsescu şi Crin Antonescu au discutat despre tot felul de subiecte, însă niciunul dintre ei nu a adus în discuţie situaţia celor 3 milioane de români care trăiesc în străinătate şi la care se adaugă continuu noi şi nou emigranţi.

Toţi candidaţii au vorbit despre cum ar arăta România lor şi toţi au avut câteva obsesii, alese probabil cu echipele de campanie. Băsescu a insistat pe revigorarea agriculturii ca soluţie a viitorului şi pe emanciparea femeii de la sat, Geoană a avut un discurs bine structurat şi foarte bine pregătit, iar Antonescu a apărut mai degrabă pregătit pentru atacuri şi contraatacuri şi nu dădea impresia să se fi pregătit special pentru această confruntare.

Principalul „conflict” a fost din nou pe marginea dosarului „Flota”, moment în care Băsescu a scos un dosar cu care a tot încercat să discrediteze inutil subiectul, iar principalele momente care ar fi putut fi interpretate ca gafe au fost acelea în care Geoană a spus că ultima faptă bună a fost că nu a dat-o afară pe soacra-sa, iar Antonescu l-a desemnat pe solistul trupei Vama, Tudor Chirilă ca fiind un model moral. La această întrebare, Băsescu a desemnat-o pe soţia lui ca fiind un model moral, iar Geoană l-a evocat pe Patriahul Daniel.
Din toată dezbaterea au lipsit cu desăvârşire problemele diasporei precum şi ceilalţi candidaţi la preşedinţie, care au fost respinşi de organizatori.