Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să se deplaseze în/prin Ungaria că pentru perioada sărbătorilor de Rusalii, 5-6 iunie 2022, autoritățile locale vor impune restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t), care se vor aplica astfel:

5 iunie 2022, ora 06:00 – 5 iunie 2022, ora 22:00 (ora HU); 6 iunie 2022, ora 06:00 – 6 iunie 2022, ora 22:00 (ora HU). Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricțiile de circulație.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro, http://gyula.mae.ro, http://szeged.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Sursa: Ungaria – Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj, în perioada sărbătorilor de Rusalii